Af Zandra Damsgaard zandra@bureaubiz.dk
Getty Images

Afsenderen og dennes motiv er underordnet, så længe indholdet er godt. Accenture Interactive har undersøgt 1.000 brugeres holdning til videoindhold på internettet.

Verden bliver stadig mere virtuel, og video vinder indpas på internettet. En undersøgelse blandt flere end 1.000 internetbrugere viser, at det ikke gør så meget, om indhold er sponsoreret, så længe kvaliteten er god.

Accenture Interactive har undersøgt internetbrugernes præferencer, vaner og ønsker til videoindhold, og konkluderer på den baggrund, at virksomheder kan vinde ved at fokusere på at skabe strategisk videoindhold, der uddanner, viser autenticitet og opbygger relationer til deres kunder.

Flere end halvdelen af de adspurgte vurderer ikke værdien af videoindhold som ringere, fordi en virksomhed står bag det. Og hver tredje angiver, at de ville dele deres informationer med en virksomhed for at få del i godt indhold.

Træerne vokser dog som bekendt ikke ind i himlen. Flertallet finder fortsat reklamer påtrængende, og netop dette er den største faldgrube ved videomarkedsføring. Kun 23 pct. af de adspurgte i Accenture Interactives undersøgelse angiver, at de er villige til at klikke på en videoannonce.

Ud over kvalitet er nøglen at møde brugernes behov. Forbrugere går på internettet for at få viden om nye produkter, services eller ideer, og ifølge undersøgelsen finder de videoindhold mest nyttigt, når det tilgodeser disse behov.

Accenture Interactive råder derfor til at respektere forbrugernes tid ved at identificere, hvad de har brug for, skabe relevant indhold og løbe nogle kalkulerede risici for at fastholde engagementet:

”Vær spændende, vær dristig og vær kreativ. I en æra, hvor forbrugerne bliver oversvømmet af indhold, er det kritisk for succesen at skille sig ud fra støjen.”

Accenture Interactive er en del af Accenture og tilbyder digitale markedsføringsløsninger. Se rapporten fra Accenture Interactive her.

 

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club