BT større end Ekstra Bladet

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Og ellers fremgangsvante Børsen måtte i december se et minus foran sin oplagsudvikling.

Det er ikke nødvendigvis tallenes størrelse, der er bemærkelsesværdig i oplagstallene fra Dansk Oplagskontrol for december. Det er mere farven på tallene.

For formiddagsaviserne BT og Ekstra Bladet har tallene længe været en ynk med solide fald, og deres oplag er i dag kun en skygge af tidligere tiders storhed.

Men i december skiftede BT farve – fra rød til blå. Oplaget voksede med 0,1 pct. Godt nok svarer det ikke til mere end 71 eksemplarer – men bare det at der står et blåt tal for plus i stedet for et negativt rødt.

Og så bliver glæden hos BT nok heller ikke mindre af, at der ud for Ekstra Bladet står et minus på 12,8 pct., og det betyder, at BT i december var større end Ekstra Bladet: 68.000 mod 65.000.

Hos ellers fremgangsvante Børsen skiftede tallet også farve. December gav et minus på 0,2 pct. – svarende til 124 eksemplarer. Ikke meget men det er en sjælden udvikling hos Børsen – som her ved årsskiftet bød velkommen til Anders Krab Johansen som ny chefredaktør og adm. dir.

Ellers ligner tallene meget sig selv med fald de fleste steder og et samlet minus på 4,4 pct. for hverdagsaviser.

Kristeligt Dagblad er fortsat en af de positive undtagelser, mens Nordjyske for en gangs skyld også kunne notere fremgang.

Også søndagsaviserne samt ugebladene noterede fald.

Blandt ugebladene kunne kun Hjemmet prale med fremgang.