Bureau-direktør skifter spor: Skaber nyt firma med tidl. PET-chef

FiG

Jakob Dreyer vil sælge sikkerheds-analyse sammen med den tidligere PET-chef, Jakob Scharff, i et nyt firma.

Da Jakob Dreyer i december trådte tilbage som adm. dir. i Dreyer & Kvetny var det for at indlede ‘en orlov’ fra bureauets daglige arbejde og i stedet fokusere på udviklingen af nye virksomheder.

I dag bliver der så sat navn på en ny virksomhed, hvor han skal være adm. dir. – og det er en ganske anden slags virksomhed end bureaudrift. Det er Børsen, der fortæller historien.

Han har fundet sammen med en anden Jakob – den tidligere PET-chef, Jakob Scharf – og sammen vil de opbygge et firma, som under navnet Certa Intelligence & Security skal arbejde med sikkerhedsanalyse og corporate intelligence på det private marked.

Jakob Dreyer skal være adm. dir. og Jakob Scharf bestyrelsesformand – og starten har været flyvende. Der er allerede 17 mand på lønningslisten. Målet er en fordobling på 2 år.

“Skåret meget ind til benet handler det om at tage erfaringer og metoder fra efterretningstjenesten og bruge dem på det private marked,” siger Jakob Scharf til Børsen.

Jakob Dreyer kommer med følgende kommentar i Børsen:

“Certa er min ide. Ganske som det er Jakobs ide. Vi har knoklet på udviklingen og etableringen af den virksomhed, der nu er en realitet, og som vel at mærke starter i femte gear. Vi har haft modet til at kaste os ud i det. Vi har troet på vores idé og vi er blevet ved, til det nu lykkedes.”