Bureau piller ved ”noget dansk kulturarv”

Peter Engholm
25@mail.dk

Dansk Håndbold Forbund har fået ny visuel identitet, ny tagline – og nyt navn, såmænd. Nørgård Mikkelsen er bureauet bag.

Oven på en corona-nedgang rundede håndboldsporten i Danmark tidligere på året atter 100.000 medlemmer. Og nu følger en gennemgribende forandring i navn og udtryk.

Dansk Håndbold Forbund har således fået nyt logo, ny identitet, ny tagline og skiftet navn til DanskHåndbold. Nørgård Mikkelsen har været med i hele processen.

I det nye navn er Forbund fjernet, og DanskHåndbold er trukket sammen ud fra en devise om, at ”vi altid står sammen, skulder ved skulder”. Det nye logo repræsenterer de to grundsten i håndbold; hånd og bold – og dette udtryk rummer fællesskabet og kærligheden til håndboldspillet, hedder det i en pressemeddelelse.

Henrik M. Jacobsen, adm. direktør i DanskHåndbold, erkender, at man alene med nyt navn og logo ikke styrker sammenhængskraften mellem DanskHåndbold og en ny organisation med fire regioner, men det er et vigtigt skridt på vejen. 

”Vi ved godt, at vi er inde og pille ved noget dansk kulturarv, når vi på denne måde ændrer på den måde, dansk håndbold ser ud. Men det har været nødvendigt for at afspejle et mere moderne Håndbolddanmark i fremdrift,” siger Henrik M. Jacobsen.

Det gamle og det nye logo:

Hos Nørgård Mikkelsen siger direktør og partner, Bodil Ibsen: 

”DanskHåndbold er sport i verdensklasse – på alle niveauer og for alle aldre og køn. Så det er en ære at udforme det nye logo og den nye identitet, der både skal sidde på brystet af vores verdensmestre og på tusindvis af andre spillere og fans i hele landet.”

Kreativ direktør Jakob Holme supplerer: 

”At få lov at designe nyt logo og visuel identitet for en virksomhed eller et brand er altid en yndlingsopgave. Når det så drejer sig om et brand, der betegnes som dansk kulturarv, er det noget helt særligt”.

Den primære udfordring har været at udtrykke det, DanskHåndbold gerne vil stå for, så enkelt, at det let kan afkodes på en trøje og på afstand.

”Vi ser det som en holdsport, hvor vi sætter forskellige kræfter og kompetencer i spil og arbejder tæt sammen med kunden for at nå et fælles mål. Det er lykkedes os at kommunikere fællesskabet og kærligheden til sporten i taglinen: Sammen for holdet. Og bomærket er en superenkel visualisering af håndboldens tre grundelementer: Hånd, bold og fart”, siger Jakob Holme.