Bureau vil skabe 10 samfundsforandringer på 3 år

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Samfundet står over for massive udfordringer, og hvis vi skal lykkes med at løse dem, skal alle aktører være med. Det er udgangspunktet for Operates nye strategi om at skabe 10 markante, positive samfundsforandringer på 3 år.

Kommunikationsbureauet Operate har i år lanceret en ny strategi, som de selv betegner som meget ambitiøs. Det 22 år gamle bureau har mål om at vokse på både top, bund og antal medarbejdere. Som noget nyt, har man også et mål om at skabe 10 markante, positive samfundsforandringer på tre år sammen med bureauets kunder, fortæller CEO i Operate, Anders Dybdal:

”Jeg tror, det står ret klart for alle, at vi som samfund er nødt til at tænke anderledes. De værktøjer, vi er vant til at bruge, virker bare ikke længere. Det er sådan set ligegyldigt, om man er virksomhed, myndighed, fond eller interesseorganisation – der er højere krav og forventninger til at man skaber meget klar effekt med indsatser.”

Samfundsudfordringer har ikke kun én faglighed

Det er ikke nyt for bureauet at have fokus på at samarbejde med kunderne om at forsøge at skabe positive samfundsforandringer. Det fokus har betydet, at man især er vokset på antallet af rådgivere de seneste år, som kommer med forskellige fagligheder, siger Anders Dybdal:

”Vi har bygget videre på vores kerne af strategi, analyse og kommunikation, men vi har i dag langt større diversitet i vores faglighed. Vi har fået et hus fyldt med antropologer, statskundskabere, adfærdsdesignere, økonomer, kreative strateger og sågar kunstnere. Det har vi fordi vi ved at løsninger på samfundsudfordringer ikke kun har én faglighed”.

Forandringer skal ske gennem partnerskaber

De 10 positive forandringer, som Operate har ambition om at skabe i 2024, kan være igennem opbygningen af partnerskaber, der ”forener aktører til at tage livtag med et stædigt samfundsproblem.”

Men det er ikke nyt for Operate at skabe forandringer med sine kunder. Anders Dybdal fortæller, at man sammen med TrygFonden, Realdania, DKR og Bolius har lavet programmet BoTrygt.

Det har ifølge Anders Dybdahl ar været med til at reducere antallet af indbrud fra ca. 30.000 om året i 2018 til ca. 15.000 sidste år. Det er sket gennem samarbejde, mobilisering og politiske forandringer, hvor Operate har været partner og sekretariat for indsatsen siden 2019.

”Jeg håber, at vi kan gøre en forskel på andre vilde problemer, hvor det at få mennesker til at samarbejde, ændre mindset og adfærd samt at skabe politiske forandringer er nøglen. Og vi er allerede godt i gang flere steder, men det er for tidligt at kunne sige, at vi har skabt en vedvarende forandring.”

Et af de områder, bureauet arbejder på at ændre, er at hindre vold mod børn og stoppe volden i at gå i arv i generationer. Det er et forandringsprogram, som bureauet er involveret i sammen med en række partnere finansieret og igangsat af Ole Kirk’s Fond.

De 10 forandringer skal ske inden for fem områder

Operate har fastlagt fem områder, indenfor hvilke de 10 samfundsforandringer skal ske. Det er: Grøn omstilling, velfærd og tryghed, mening i arbejdslivet, teknologi og diversitet.

”Vi kan ikke skabe forandringer alene. Vi har brug for vores kunder og partnere for at kunne gøre en varig forskel, og det er jo også dem, der betaler vores løn. Men vi har på nuværende tidspunktfastlagt fem omstillinger som vi særligt gerne vil gøre en forskel indenfor. Det er områder, som vi betragter som vores hjemmebaner og det er der, vi primært søger opgaver”, uddyber Anders Dybdal.