Bureaudirektør skal bygge vækstvirksomhed med venturekapital

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Mediaworkers har skabt en intranetløsning som spin-off. Det er nu blevet en ny og ambitiøs virksomhed med kapital i ryggen.

Mediaworkers’ CEO, Mogens Sejer Iversen fik i slutningen af 2016 et nyt job – dog uden at forlade det eksisterende. I hvert fald i første omgang.

Han blev nemlig CEO i intranet-virksomheden, Colibo, der er et spin-off fra Mediaworkers.

Der er dog meget store ambitioner bag Colibo, og derfor har Mogens Sejer Iversen nu overladt ledelsen af Mediaworkers til Henrik Sejer Gelineck Berg, mens han selv vil koncentrere sig om udrulningen af Colibo.

Selskabets første intranetløsning blev installeret i 2014. Den er et alternativ til de virksomheder og organisationer, som ellers benytter Microsoft Sharepoint som digital arbejdsplads, og Colibo har på kort tid kapret markedsandele i Danmark, hvor kunderne tæller blandt andet DR, Region Midtjylland, Kosan Crisplant, Clipper Group og 10 danske kommuner.

Løsningen har desuden mere end 70.000 brugere i 14 lande, og nu skal selskabet etableres i USA og UK.

Det sker med venturekapital i ryggen. Colibo A/S har fornylig sikret sin første større venture funding fra en række investorer, kombineret med Vækstfonden. Der er tale om et to-cifret mio beløb.

Blandt investorerne finder man Stig Hølledig, som også er kendt fra software-eventyret Sitecore, der i 2016 blev solgt til EQT.

”Vi er meget begejstrede over, at vi nu kan stille såvel kapital samt et hold af investorer, som har tung erfaring med internationalisering af softwarevirksomheder. Ligeledes kan vi nu udrulle et teknologisk udviklingsroadmap for Colibo, som vil katapultere vores software op blandt de allerbedste i verden,” siger Mogens Sejer Iversen.

Mediaworkers Group har aktiemajoriteten i Colibo, og Mogens Sejer Iversen er partner i dette selskab, hvor han desuden fortsætter som CEO.

”Vi står overfor et voksende antal virksomheder globalt, som over de kommende år vil udskifte deres gamle intranets med mere dynamiske digitale arbejdspladser. Dette behov matcher Colibo perfekt, og samtidigt er vi i investorkredsen meget imponerede over, hvor stor en værdi løsningen skaber hos yderst tilfredse kunder – og her snakker vi nogle af de mest krævende organisationer i landet,” siger Stig Hølledig.