Bureauerne bør kigge hos de gamle kunder for nye indtægter

Peter Engholm
25@mail.dk

Fokusér ikke på new biz, men more biz, mener bureaukonsulent.

“Another day where agencies I spoke to were more focused on new biz rather than old/more biz on existing clients…it always makes me wonder”

Dan Hestbæk, adm. direktør i Hestbæk Consult, luftede forleden på Facebook sin undren over reklamebureauernes handlemåde i krisetider.

Bureauernes kunder nedskærer og udskyder – det giver da ikke mening at gå til disse kunder for at få dem til at øge engagementet …

“Jo, det giver netop god mening. Bureauernes reaktion er for inaktiv – de skal ikke bare tage meddelsen til efterretning, men se den som en mulighed for at levere mere relevante tiltag. Der er et hav af forskellige muligheder,” siger Dan Hestbæk.

Mulighederne bliver da netop indskrænkede …

“Ikke hvis bureauet ser nedskæringer som en mulighed for at komme tætter på kunden – og tænke nyt og verificere forslag i retning af call-to-action frem for massekommunikation. Når man skærer på markedsføring, er det fordi, at det er nemt. Bureauet skal med dokumentation og nye tiltag være med til at gøre det svært,” siger Dan Hestbæk.

Kunderne værgrer sig ved at skifte bureau for tiden, og det gør new biz til en barsk tjans, men nu når eksisterende kunder skærer ned, er det naturligt at kigge sig om efter nye kunder …

“Naturligt, måske – men kunderne står netop ikke i kø for at skifte bureau. Og samtidig er de eksisterende kunder oftest glade for dig, ikke blot i krisetider. Aktivér dem, du kender, frem for at skyde med spredehagl. Jeg læste et amerikansk site, at new biz i indsalg koster seks gange mere eksisterende ‘biz,” siger Dan Hestbæk.

Han understreger, at bureauets kreativitet og frækhed også kan give sig udslag på andre platforme end kampagnerne:

“Slank ikke bare bureauet, men også kundesiden: Fokusér på de kunder, der i forvejen er en god forretning, og tænk desuden synergi. Bureauer råber tit på, at kunderne skal rive deres siloer ned, men hvor putter de deres egne kunder? I siloer. Men måske kan eksempelvis en camping-kunde og et benzinselskab have glæde af at blive tænkt ind i hinanden,” siger Dan Hestbæk.