Af Zandra Damsgaard zandra@bureaubiz.dk
Foto: Getty Images

Hvem er bedst til at tjene penge? Og hvem præsterer det største overskud? Vi giver dig her bureauernes økonomiske top-ti for 2016.

Bureaubranchen over en bred kam er blevet bedre til at tjene penge, og reklame-, digitale, media-, PR-, dialog- og designbureauer i Danmark tjente sidste år 4,681 mia. kr.

Det var mere end i 2015, som ellers markerede et vendepunkt efter nogle års dødvande, og på trods af, at 2016 for mange blev et oprustningens år med omstruktureringer og investeringer på navnlig den digitale front.

Det fremgår af Bureaubiz’ årlige analyse af nøgletallene for 252 bureauer.

De ti største bruttofortjenester
Ser man på tværs af branchen, indtog GroupM med en bruttoavance på mere end 245 mio. kr. i 2016 ganske som året før førstepladsen som Danmarks største bureau målt på evnen til at tjene penge.

Creuna sidder med sine godt 222 mio. kr. store bruttoavance solidt på andenpladsen i bureauernes tværgående top-ti – dette endda med et stykke ned til tredjepladsen, som Dentsu Aegis Network i 2016 måtte afgive til Wunderman.

Efter overtagelsen af en tredjedel af Adpeople i foråret 2016 er Wunderman nemlig sprunget fra en sjetteplads i 2015 til en placering som det forgange års tredjestørste bureau med en bruttofortjeneste på små 156 mio. kr.

Med sine knap 152 mio. kr. er Dentsu Aegis Network dermed forvist til fjerdepladsen efterfulgt af Kunde & Co., hvis bruttoavance på godt 136 mio. kr. stort set ligger på niveau med det foregående år.

En bruttoavance på 133 mio. kr. indbringer OMG en sjetteplads, mens Magnetix placerer sig som nummer syv med 108 mio. kr.

Envision og Hjaltelin Stahl ligger som henholdsvis nummer otte og ni, mens Valtech med en bruttoavance på 94 mio. kr. placerer sig nederst på listen.

De ti største overskud
Måles der på overskud, er bureauerne i top-ti i grove træk de samme som ovenfor, men placeringen en noget anden. Wunderman præsterede i 2016 et driftsoverskud på godt 55 mio. kr. og indtager på den baggrund førstepladsen med længder ned til de øvrige bureauer.

DIS/Play er næstbedst med et overskud på knap 30,7 mio. kr., skarpt efterfulgt af Hjaltelin Stahl på tredjepladsen.

Herfra er der et stykke ned til Valtech, som med små 16 mio. kr. også lige klemmer sig ind på overskuddets top-ti.

Læs meget mere i Bureaurapporten ’17 med nøgletal på 252 bureauer. Køb af rapporten giver samtidig adgang til Bureaubiz’ nye onlineunivers Bureaubiz Pro med en stribe digitale værktøjer. Bestilling sker her.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club