Bureauet bag online psykologhjælp betales med aktier

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

IDP har investeret betydelige ressourcer i Just-Eat bagmanden, Jesper Buchs nye projekt. Den store udfordring har været at skabe et site, der skaber ro og tryghed.

“Jeg vil hellere eje en del af en succes end 100 pct. af en fiasko.” Således lyder Just-Eat bagmanden, Jesper Buchs filosofi, og den er også grundlaget for samarbejdet med det bureau, der har stået for udviklingen af hans nyeste projekt.

Der er tale om Mentaline.com – et site, hvor man kan få psykolog-hjælp og coaching online. Projektet har fået massiv omtale – til gengæld er det mindre kendt, at bureauet bag er IdentityProvided (IDP).

Som antydet er deres involvering meget dybere end “blot” at være bureau. IDP har investeret betydelige ressourcer, og deres økonomiske udbytte kommer til at bero på, om projektet lykkes.

“Vi har fået en vis betaling. Den dækker dog under halvdelen af vores omkostninger. Den primære betaling er sket i form af aktier i Mentaline, der er et projekt med en exit-strategi på 5 års sigt. Går det godt, kan vores aktier få stor værdi – går det skidt bliver det en dårlig forretning,” siger kontaktdirektør og partner, Morten Brandrup.

Han understreger dog, at det under alle omstændigheder har været et meget spændende projekt at arbejde på, hvor en af de helt store udfordringer har været at skabe et site, der rummer så meget ro og tryghed, at folk føler sig veltilpasse ved at få psykologhjælp og coaching online.

“Coaching er i den brede befolkning et accepteret værktøj til personlig udvikling, hvor psykologhjælp for mange mennesker er et ømt emne, og – for mange – tabubelagt. Derfor har det været afgørende at skabe en tillidvækkende profil og et website, hvor brugervenlighed og intuitiv funktionalitet går op i en højere enhed”, udtaler Jesper Buch.

Morten Brandrup fortæller, at størstedelen af bureauets arbejde nu er gjort.

“Men for at sikre konstant udvikling og forbedringer har vi en aftale over de næste 3 år, der blandt andet involverer kampagnetiltag, opdateringer og vedligehold af sitet. Vi betragter denne opgave som pionerarbejde, og det bliver spændende fra første række at følge og påvirke, hvordan Mentaline.com udvikler sig,” siger Morten Brandrup.

IDP er et bureau, der er specialiseret i visuel kommunikation såvel off-line som online. Bureauet holder til på Christianshavn.