Bureaukonkurrence om to af Kunde’s kunder

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Der er tale om to synlige og kendte brands – men de hører til i hver sin branche og er vidt forskellige.

Kunde & Co oplever netop nu at to af bureauets kunder på samme tid har valgt at sende deres reklamebudgetter i konkurrence.

Det største er formentlig Home, men her afviser ejendomsmæglerkæden at kommentere oplysningerne:

“Detaljer omkring forholdene til vores bureauer er fortrolige,” lyder det fra kommunikationschef Mads Ellegaard.

Det står således ikke klart, hvor mange bureauer, der er med, og om Kunde & Co deltager. Kilder nævner dog to navne som deltagere: BBDO og Recommended/Zupa.

Home lancerede ved indgangen til 2010 en ny kampagne med skuespilleren Anders Berthelsen i front og et nyt slogan: “Vi vil være din foretrukne ejendomsmægler.” Det var formuleret af kædens ledelse selv og erstattede “Det gør ikke noget, man er foran”

Den anden konkurrence gælder det TDC-ejede Telmore, som Kunde & Co har haft i syv år.

Her bekræfter kommunikationschef, Michael Koch, at man har igangsat en konkurrence med deltagelse af tre bureauer – heriblandt Kunde & Co.

Han karakteriserer det som et omfattende service eftersyn.

“Hos Telmore lægger vi meget stor vægt på at være i øjenhøjde med vores kunder. Vores kommunikation har indtil nu fungeret fremragende og medvirket til at bevare nærheden, og vi har ikke noget behov for at skifte univers,” siger Michael Koch og fortsætter:

“Vores spending er øget i det forløbne år i takt med et øget pres i markedet, som vi forventer vil fortsætte. Vi har fået ny adm. dir. og der er oprettet en ny position som marketingchef. Vi fandt det derfor som en passende anledning til at gennemføre et serviceeftersyn for at sikre, at alle tandhjulene passer sammen, som de skal.”

Michael Koch understreger samtidig, at Telmore ønsker at øge sin tilstedeværelse der, hvor kunderne er – hvilket betyder både online og i de traditionelle medier.

Den nye marketingchef er Dorte Tandrup Eilsø, der er kommet til Telmore efter 10 år hos Nørgård Mikkelsen. Hun refererer til markedsdirektør Martin Lippert.

Michael Koch vil ikke nævne, hvem de øvrige bureauer i konkurrencen er – men kilder udpeger Robert/Boisen & Likeminded som en af dem.

Telmore ejer det lille tele-selskab M1, som også håndteres af Kunde & Co. Dette budget er ikke i spil.