Bureauleder i rette med FCK-træner

Peter Engholm
25@mail.dk

Ståle Solbakkens kommunikations-strategi har ikke været god op til Champions League-kampen i aften, hvor FCK møder de russiske mestre, Rubin Kazan, i Parken.

Taktikken er ikke godkendt – i al fald den kommunikative.

Fernando Olsen, adm. direktør i Sylvester Hvid & Co, giver sin vurdering af Ståle Solbakkens optræden ved gårsdagens pressemøde op til Champions League-kampen mellem FCK og russiske Rubin Kazan.

Solbakken optrådte overlegen og arrogant på pressemødet, hvor det bl.a. blev til denne karakteristik af modstanderens frontløbere: “Oppe foran kan de vælge mellem den grimme angriber og den hurtige angriber.”

“Det kan umiddelbart virke charmerende, men substansen er ikke tilstede. Det er den i Superligaen, men ikke på det her niveau,” siger Fernando Olsen til ekstrabladet.dk

“Verdens bedste klubturnering møder man med ydmyghed. Ståle er en meget dygtig træner, der normalt godt kan skelne mellem ydmyghed og arrogance, men her har han været helt oppe i det røde felt, han er overgearet og derfor ikke nøgtern,” siger Fernando Olsen, der selv har en fortid som professionel fodboldspiller i KB og Fremad Amager.

På spørgsmålet om, hvorvidt Solbakken laver en Mourinho – altså iscenesætter sig selv for derved at tage noget af opmærksomheden og presset fra sine egne spillere – svarer Fernando Olsen:

“Mourinho provokerer også for at tænde sine spillere. Han er nødt til det for at gøre det klart for over-mætte verdensstjerner, at de står foran en stor opgave. Det er ikke situationen i FCK. Når Ståle opfører sig sådan, lægger han yderligere pres på spillerne, som i forvejen er meget, meget tændte til denne opgave. Det kan give bagslag, hvis resultatet bliver noget andet end det, han ønsker sig. Strategisk er det ikke skideklogt.”