Bureaustifter stopper efter 24 år i branchen

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Nordlids grand old man, Jan Køhler, siger farvel til bureaubranchen for at koncentrere sig fuldtid om sin startup- og verdensmål-virksomhed.

For godt en måned siden stoppede Jan Køhler op og gjorde på Bureaubiz status over sin godt tre år gamle startup; Complete7 – opkaldt efter verdensmål nr. 7. 

Nu stopper Jan Køhler helt, for så vidt angår sin tilknytning til bureaubranchen. For 24 år siden stiftede han bureauet Interflow, der via navneskift og fusioner i dag er Nordlid. Her har han de seneste år haft titel af Director. 

”Det har været mere end fantastisk i over 20 år. At bygge et bureau fra bunden. At vågne op hver morgen til en fuld roulade – intellektuelt, socialt og kreativt. Fornøjelsen af at være sammen med modige kunder og superdygtige kollegaer. Vi er gået fra at levere små ad hoc-projekter til at være og have været tætte og årelange samarbejdspartnere med virksomheder som Danske Spil, SAS, Falck, DSB, Forsvaret og Energistyrelsen. 

Disse samarbejder vil jeg med ydmyghed og kæmpe stolthed tænke tilbage på. En stolthed, der også skal dedikeres til holdet. Og her en særlig tak til de mest loyale. Uden dem var vi ikke lykkedes. Der er virkelig blevet både knoklet og festet igennem. Også en tak til branchen og alle de gode relationer, jeg har fået der.”

Complete7 tilbyder digitaliseret rådgivning om energioptimering og grøn omstilling til SMV-segmentet. Og blev til – med Jan Køhlers egne ord – da 68 ideer blev barberet ned til 1.

Nordlid og RelationshusetGekko, som Jan var initiativtager til og medstifter af, har gennem tiden høstet et stort tocifret antal awards i ind- og udland og altid ligget i top i brancheanalyserne. 

Stafetten givet videre

”Stafetten er nu givet videre til de bedste, og jeg vil med glæde følge med fra sidelinjen, samtidig med at jeg ruller mit nye produkt ud i markedet. Nordlid er langt i en transformation mod den nye generation af CX, og derfor er timingen ideel for, at jeg skal sejle videre i nyt farvand,” siger Jan Køhler og tilføjer:

”Vi har dog aftalt, at Nordlid i rimeligt omfang stadig kan trække på mine erfaringer – også fra alle de fejl, jeg har begået gennem tid – og dem er der ikke så få af.”

CEO i Nordlid Lasse Nygaard var med, da hans bureau Increase blev fusioneret med RelationshusetGekko til Nordlid. Han siger:

”Da Jan og jeg fusionerede de to bureauer i 2017, var det med drømmen om at skabe et bureau, der kombinerede de stærkeste kompetencer på data og MarTech med de stærkeste strategiske og kreative kompetencer. Længe før den bølge efterfølgende er skyllet ind over bureaubranchen. Og virkeligheden er jo, at Jan stod fadder til denne fusion. Han så potentialet og skabte vel den 6. version af hans oprindelige bureau med ideen om at kombinere de to bureauer. Også i Complete7 er han i fuld gang med at skabe noget, som ikke er set før.”

Nordlids ejerkreds ændres samtidig, idet Jan Køhler og Maria Furbo, der var med fra stort set start, sælger deres sidste anparter til henholdsvis Bording Group og den nuværende ledelse. Bording Group ejer nu 62 pct. af bureauet.

Faktaboks

  • 1999  Jan Køhler stifter bureauet Interflow
  • 2002  Omdanner til Relationshuset, hvor Finn Overgaard indgår i ejerkredsen
  • 2008  Relationshuset og bureauet Gekko fusionerer til RelationshusetGekko
  • 2014  Finn Overgaard købes ud, og Bording Koncernen køber majoritet i bureauet
  • 2017  Køb af og fusion med data- og techbureauet Increase. Nordlid bliver det nye navn.
  • 2020 Maria Furbo træder ud af bureauets drift, men fortsætter som medejer og bestyrelsesmedlem
  • 2022  Nordlid er for 4. år i træk nr. 1 i MyImage i disciplinerne digitalisering og anvendelse af data.
  • 2023  Jan Køhler går fuldtid i Complete7. Både han og Maria Furbo sælger deres anparter i Nordlid.