Call me lægges sammen med Telia

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Telia har i denne uge både fået ny adm. dir. og sagt farvel til en markant leder i telebranchen – Hanne Lindblad, der står bag Call me’s anerkendte kampagne.

Nyhedsstrømmen fra Telia var i denne uge af den organisatoriske slags. Og det inderbar betydelige forandringer:

Den adm. direktør blev rykket op i hierarkiet i den internationale TeliaSonera-koncern, en ny adm. direktør tiltrådte, og samtidig bød organisationsændringer også på et farvel til den adm. direktør i datterselskabet Call me.

Sidstnævnte først – Hanne Lindblad har stået i front for Call me, da selskabet tog et ryk og placerede sig klart i danskernes bevidsthed med ”tal ordentligt” – et tiltag, der er blandt de seneste års mest roste kampagner herhjemme. Og en af de mest markante goodvertising-tiltag – med afsæt i, at 77 pct. af danskerne mener, at tonen er blevet hård herhjemme.

Call me har længe haft en udtalt grad af frihed i Telia-koncernen – som en undtagelse, organisatorisk, i forhold til de resterende selskaber i TeliaSonera. men nu samles de to selskaber i tråd med koncernens blue print.

Call me fortsætter som selvstændigt brand, og medarbejderne fortsætter også, men Call me vil nu være en del af sit moderselskab Telias kommercielle forretning for privatkunder. Privatkundedirektør Christoph Nørgaard får fremadrettet det overordnede ansvar for Call me. Og det betyder et farvel til Hanne Lindblad.

Søren Abilgaard, adm. direktør for Telia Danmark, siger:

”Hanne har haft en afgørende betydning for udviklingen af Call me-brandet, og jeg er taknemmelig for hendes dedikerede indsats gennem næsten fem år. Hun vil helt sikkert blive savnet i Call me, ligesom vi også vil savne hendes enorme engagement i Telias direktion.”

Men det bliver ikke ham, der kommer til at savne hende, for han er selv rykket videre. Søren Abildgaard er nemlig blevet udnævnt til Acting Head i en ny enhed bestående af det hidtidige Group Commercial og Group Technology i TeliaSonera Group.

Morten Bentzen overtager posten som CEO i Telia Danmark. Han har siden januar 2011 været en del af Telia Danmarks direktion som ansvarlig for erhvervsforretningen – først for Mobility og siden 1. april 2014, hvor mobil- og bredbåndsforretningerne blev lagt sammen, for hele erhvervsområdet i Telia Danmark.