Camilla Dahl er stoppet efter en imponerende karriere i Danske Bank. Hvorfor?

Finn Graversen,
journalist

Svaret er egentlig ganske enkelt, fortæller Camilla Dahl Hansen. Hun ser ikke sig selv som en, der skal opleve et 25-års jubilæum, og efter 13 år i Danske Bank blev tidspunktet rigtigt.

Da Camilla Dahl Hansen fornylig sagde farvel til Danske Bank i et opslag på LinkedIn, sagde hun samtidig farvel til en flot og imponerende karriere i banken, der havde bragt hende op i de øverste ledelseslag.
Efter mere end 13 år i Danske Bank kan det forekomme naturligt, at en 43-årig med et betydeligt drive kan få lyst til at teste sig af på noget andet. Alligevel er det svært at forholde sig til afgangen uden at stille spørgsmålet:

Hvorfor nu?

For det første var hun blot få måneder tilbage – i foråret – tiltrådt en ny rolle som SVP, head of societal impact & sustainability, DK, med reference til direktionen, så hvorfor sige farvel til det job så hurtigt.

Det kan være fristende at spekulere i, at det har noget gøre med den nye krise, som Danske Bank er røget ud i forbindelse med forkerte gældsberegninger. Når man har fået ansvar for bl.a. samfundsansvar, så ligner det et job med udfordringer.

På den anden side – Camilla Dahl har flere gange tidligere siddet midt i stormen. Hun var f.eks. head of corporate branding, da New Normal kampagnen var gevaldigt i skudlinjen.

Det pustede hende ikke omkuld.

Camilla Dahl afviser da også enhver snak om, at hendes afgang har noget at gøre med krisen eller den almindelige uro, der i det seneste års tid har været på chefgangene i banken.

Svaret på spørgsmålet, “Hvorfor nu”, er faktisk ganske enkelt.

“Jeg har altid ment, at det er sundt at blive udfordret og prøve sine kompetencer af i nye sammenhænge. Da jeg startede i Danske Bank, regnede jeg med at skulle være der i nogle år, så jeg lærte noget om den finansielle sektor. Det er så blevet til 13 ½ år, fordi jeg har været privilegeret at få lov til at få ansvaret for forskellige funktioner hver for sig med nye store og spændende udfordringer. Så det har været 13 fantastiske og lærerige år,” siger Camilla Dahl Hansen og fortsætter:

“På den anden side har jeg hele tiden vidst, at jeg på et eller andet tidspunkt ville videre, og i de senere år har det rumsteret mere og mere. Jeg valgte så at sige ja til en ny spændende udfordring i banken for at sikre min løbende udvikling, men så sker der det kort efter, at der meldes en ny strategi ud, der indebærer en organisationsændring. Det fik mig til at genoverveje situationen. Enten besluttede jeg mig for at tage 3-4 år mere og gå 100 pct. ind i den nye organisation og udfordring, eller også skulle jeg sige farvel nu.”

Når lysten til at gå ind i en ny organisation ikke var stor nok, synes hun, at det eneste rigtige var at stoppe frem for at blive i jobbet mens hun søgte efter nye udfordringer uden for banken.

Den tilgang har også en anden fordel.

“Jeg får nu mulighed for at løfte blikket fra hverdagen og det vante og overveje, hvad fremtiden skal byde på. Jeg siger ikke, at jeg skal lave noget helt andet end det, jeg kommer fra. Jeg udelukker ingen muligheder. Jeg ved dog, at jeg ønsker at arbejde i en organisation med et stærkt transformativt perspektiv, hvor jeg kan bidrage med optimering og effektivisering af kundeoplevelser i kombination med mine stærke lederevner. Men jeg nyder at have ro og frihed til at overveje alle muligheder, før jeg beslutter mig,” siger Camilla Dahl Hansen.