Canadiere køber Composite

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Det danske content management-firma er netop opkøbt for et to-cifret millionbeløb.

Danske Composite, der blev etableret i 1999, er netop blevet solgt for et to-cifret million-beløb til det canadiske softwarefirma, Orckestra.

Sælgerne er Oskar Lauritzen og Marcus Wendt, der dels har fået kontanter, dels aktier i det canadiske firma – og begge partnere fortsætter i virksomheden.

Formålet med at købe Composite, der tilbyder en open source CMS platform, C1, er ifølge en pressemeddelelse “at kunne tilbyde kunderne en integreret løsning ved at indarbejde C1 i Orckestras software”.

Samtidig er købet en indgang for det canadiske firma til det europæiske marked.

Composite har de senere år gennemført et strategiskifte. Frem til 2011 solgte man et lukket licensbetalt produkt og opnåede en kundebase på godt 1.000 installationer.

Siden har man lanceret en ny version af kerneproduktet C1 som open source, hvilket har før til, at der i dag er flere end 60.000 installationer i over 100 lande.

“Vi har holdt øje med Composite de sidste tre år og har været imponeret. C1 har på kort tid udviklet sig til en af de globalt mest roste .NET-baserede CMS og modtaget anerkendelse for sin funktionalitet, brugervenlighed og skalerbarhed i skyen. Vi ser frem til, at de bliver en del af Orckestra,” siger Louis Fournier, CEO i Orckestra.

Oskar Lauritzen bliver med titlen general manager ansvarlig for Orckestra i Europa og indgår i selskabes ledelse, mens Markus Wendt får titlen Lead Software Architect med ansvar for den videre tekniske udvikling af C1 platformen.