Cannes: 11 nye stykker løve-materiale i spil i aften

Emil Nørlund
emil@bureaubiz.dk

I aften afgøres det, hvor legendarisk Danmarks år til Cannes Lions udvikler sig til. 4 nye cases i spil – den ene fra en helt ukendt front.

I aften i Le Palais i Cannes kåres vinderne i kategorierne Digital Craft, Film Craft, Film og Radio – hvor Danmark atter står stærkt. Der er således 13 shortlister, der potentielt kan veksles til løver. Allerede nu betragtes 2017 som det bedste danske år i Cannes nogensinde, og hvis der er vind i sejlene fredag aften, vil der blive sat tyk streg under dette.

Samlet set er Danmark oppe på at have sikret sig 46 shortlister, hvor langt størstedelen er tilegnet de fire mest løvebelønnede vinder-cases:

  • ‘The DNA Journey’ af &Co: 1 Guld. 2 Sølv. 1 Bronze.
  • ‘All That We Share’ af &Co: 1 Guld. 1 Sølv 1 Bronze.
  • ‘Drag Drop & Go’ af Uncle Grey: 3 Sølv. 1 Bronze.
  • ’Google Sheepview’ af Liquidminds & Sansir: 1 Guld. 1 Sølv. 1 Bronze.

Udover &Co. og Uncle Gray er der i aften fire nye danske indsendere til Cannes, der kan løbe med løve-hæder i festivalens næstsidste finale. Det drejer sig om Bacon (der dog også er nomineret for deres andel af produktionen af ‘DNA Journey’ – for henholdsvis casting og editing), Hello Monday og New Land samt et noget mere ubeskrevet blad i Cannes-regi.

Den fjerde nye danske vinderchance er nemlig tilskrevet More Amour Studios, der er nomineret under Film i Short Non-Fiction Film (Under 10 minutes) som ikke engang er ejer af en hjemmeside. Bag aliaset More Amour Studios gemmer dokumentaristen Nina Holmgren sig.

Holmgren har tidligere lavet radio-dokumentarer for bl.a. Danmarks Radio. Casen, som Nina er shortlistet for i Cannes, hedder ’Club 99.7’ og er en kortfilm for tøjmærket Le Fix, hvor Nina portrætterer sin fashionista af en bedstefar, Willy, der akkurat blev 99,7 år gammel, før han fløj til modehimlen.

Tidligere i år har ’Club 99.7 ’vundet to priser til det, i forhold til Cannes Lions, noget mere ydmyge Copenhagen Fashion Film.

Fra København fortæller en glad Nina Holmgren, at hun udover den flotte shortliste – søreme også lige er blevet tilknyttet produktionsselskabet Bacon. Så ’Club 99.7’ bliver næppe hendes sidste shortliste i Cannes.

Du kan se Nina Holmgrens løvenominerede kortfilm her:

Danske shortlister, der kan vinde løver i aften til Lions:

Filmkategorien:
2 shortlister: ’The DNA Journey’ af Bacon &Co.
2 shortlister: ‘All That We Share’ af &Co.
1 shortliste: ‘Club 99.7’ af More Amour Studios.

Radiokategorien:
2 shortlister: ’Fireworks from Aleppo’ af Uncle Grey.

Digital Craft kategorien:
2 shortlister ; ‘A Bear’s Eyeview of Yellowstone‘ af Hello Monday.

Film Craft kategorien:
2 shortlister (i editing og sound design): Mash up’ af New Land og Wichman/Schmidt.