Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Nu skal de være såkaldte young professionals. Det betyder, at de danske deltagere skal findes på en anden måde end hidtil, hvor vinderne i YCCA blev sendt til Cannes.

Mens der er sket en række forandringer i Creative Circle Award – som omtalt forleden – så er ungdomskonkurrencen, YCCA, mere business as usual.

Dog på nær et punkt: Vinderne vil ikke mere pr. automatik blive de danske deltagere i Young Lions i Cannes.

Det skyldes, at Cannes-festivalen har endegyldigt stoppet, at studerende kan være deltagere i Young Lions. Det skal være såkaldte young professionals – d.v.s. ansatte på et bureau.

YCCA konkurrencen foregår inden for fire kategorier – film, print, digital og design – og som hidtil få alle deltagende teams (studerende og young professionals) får samme brief og skal aflevere deres løsninger indenfor 24 timer.

Men som noget nyt skal alle young professionals derudover indsende en mappe med max. 5 af deres bedste arbejder.
Juryen bedømmer alle løsningerne og finder 4 vinderteams, som kåres som vindere af YCCA ved CCA15 den 8. maj.

Derudover finder juryen så fire teams blandt young professional løsningerne. Disse bedømmes således, at mappen vægter 50% og opgaven stillet til YCCA vægter de sidste 50%.

Selvom et young professional team skulle vinde en af konkurrencerne går de altså ikke automatisk videre til Cannes.

For at kunne deltage og løse opgaven, skal man være født den 27. juni 1986 eller senere og man skal være en del af et team på to tilmeldte personer – enten to studerende eller to young professionals.

Kommentarer

 1. En skam at deltagelsesgebyret på 500 kr. så ikke ligeledes har ændret sig for de studerende.
  Det gør det betydelig mindre gunstigt at deltage i konkurrencen.

 2. Det er også skidt at tidligere studerende ikke kan deltage, med mindre at de har arbejde på et bureau.

 3. Det er meget ærgerligt, og CC og TV2 er lige så kede af det som jer. Cannes har barslet med dette i fire år, og indtil i år har vi kunnet forhandle os til en særordning for Danmark – ingen andre lande har tidligere fået lov at sende studerende til YL konkurrencen. I år ramte hammeren, og vi arbejder på at få det løst, så studerende kan deltage til Lions i ’16 – i deres egen konkurrence. Reglen med at skulle arbejde på et bureau kommer ligeledes fra Cannes, og er desværre ikke til forhandling. Vi har prøvet.

 4. Delatgergebyr til YCCA er 200,00 pr. person og altså 400,00 pr. team og ikke 500,00 som den studerende skriver 🙂

 5. du har ret – men det er så også for to personer – så det er sgu da billigt 🙂

 6. Jeg ved nu ikke, om jeg ville kalde det “billigt”.

  YCCA koster 500,- pr team.
  DIA koster 0,- pr team
  Future Lions koster 0,- pr team
  D&AD koster £15 pr team (150 kr)
  Aurora koster 0,- pr team
  YGA Student koster 30AUD (150 kr)
  Osv…

  500,- er måske billigt for nogle, men taget ud af et spinkelt SU-budget, begynder YCCA desværre at blive mindre og mindre attraktivt.

 7. Prisen er 250 DKK per person, og den pris er sat efter at alle skal have råd til at deltage. Vi bruger i øvrigt langt flere ressourcer på at organisere denne event, afholde den, og hylde vinderne end prisen afspejler. Vi ved af erfaring at en gratis fee vil betyde langt flere tilmeldinger end reelle deltagere, hvilket mudrer planlægningen. CC ønsker en seriøs konkurrence med seriøse deltagere, der rent faktisk deltager, og derfor fastholder vi denne “seriøsitets-fee” indtil videre.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club