Cannes: Hvor dælen er mediabureauerne?

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Til Rambuk-prisen har mediabureauerne indsendt 91 arbejder. Til Cannes Lions er tilflydt blot 4. Martin Rasmussen, Mindshare, afviser, at mediabureauerne er en flok hjemmefødninge.

Mediabureauerne virker – med beskedne fire bidrag i mediakategorien – ophøjede ligeglade med Cannes-festivalen. Og det er ikke fordi, de ikke kan finde ressourcerne til at indsende arbejder til branchepriser, for årets Rambuk har modtaget ikke færre end 91 bidrag fra mediabureauerne.

Adm. direktør i Mindshare, Martin Rasmussen, ønsker imidlertid ikke at fornægte Cannes:

“Selvfølgelig vil det være cool med en Cannes-løve på receptionsdisken, men man må kravle, før man kan gå, og vi fokuserer ressourcemæssigt på Rambukken. Det gør vi af to årsager: Fordi danske annoncører orienterer sig lokalt, og fordi vi med Rambukken er ved at bygge en tradition op. At beskrive en case i award-sammenhæng er stadig nyt for os,” siger Martin Rasmussen.

I er hjemmefødninge – i al fald indtil videre …

“Vi er snarere ydmyge. Og måske nok misforståede ydmyge. Forstået sådan, at dét, vi leverer, er godt – men er det godt nok til OL-disciplinen i Cannes? Man skal jo virkelig synes, at man har noget at byde på, der ikke er set før. Men når man ser, hvad der så bliver sendt ind – og kommer på shortlisten, så synes man, at dét, vi selv laver, også er godt. Og godt nok,” siger Martin Rasmussen.

Som endnu en årsag til ikke at lamme Cannes Lion-festivalen med danske media-entries nævner han, at mediabureauerne i Danmark alle er del af netværk og således også repræsenterede i udlandet.

“Vi behøver ikke eksponering på lige fod med eksempelvis reklamebureauerne, der har større interesse og prestige i at gøre et koncept kendt på verdensmarkedet. Desuden er vi udelukkende drevet af forretning, og Cannes er alt overvejende en kreativ festival,” siger Martin Rasmussen.

Så jeres nærmeste familiemedlem er snarere Advertising Effectiveness Award?

“Måske nok, og dertil skal lægges, at den internationale mediabureau-branche i højere grad satser deres kræfter på ‘The Festival of Media Awards’ i Spanien. Men når det så er sagt, så er der ingen tvivl om, at vi kommer til at se flere danske mediabureau-bidrag i Cannes. Og når det sker, så vil vi kunne gøre det godt,” siger Martin Rasmussen.

Det kan enhver jo komme og sige …

“Jo, men de gange, hvor danske mediabureauer virkelig har sendt ind, så har resultatet ikke været så ringe endda,” siger Martin Rasmussen.