Carat må sige farvel til Klasselotteriet

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Firmaet finder det ikke foreneligt at bruge det samme mediabureau som Danske Spil og skal derfor nu i udbud.

Klasselotteriets marketingdirektør, Kirsten Østergaard, behøvede ikke at være længe i tænkeboks efter at være blevet informeret af Carat om, at mediabureauet nu også skulle håndtere Danske Spil.

Det skete for 10 dage siden, og kontrakten er nu opsagt, så Klasselotteriet skal i udbud. I første omgang indkaldes til prekvalifikation og håbet er, at man kan have et nyt mediabureau på plads til d. 1. januar.

Aegis vandt for nylig konkurrencen om hele Danske Spils mediabudget. Carat skal håndtere Danske Lotterispil, der er den del, som er mest direkte i konkurrence med Klasselotteriet – primært på grund af det nye Millionlotteriet fra Danske Spil – mens Vizeum skal håndtere Danske Licensspil (bl.a. Oddset).

Carat havde håbet at kunne beholde Klasselotteriet – men det lykkedes altså ikke.

Der er dog næppe mange bureaudirektører, der ikke forstår byttet. Danske Spil er et væsentligt større budget end Klasselotteriet.

“Vi har netop lanceret en række nye tiltag, der skal befæste vores position som hele Danmarks millionlotteri. Det drejer sig blandt andet om “gladevindere.dk”, der er et tilbud til vores mere end 40.000 månedlige vindere om at dele deres vinderglæde med resten af befolkningen samt en ny kampagne, der hedder millionlotteriet.dk,” siger Kirsten Østergaard og fortsætter:

“Da dette nu er i eksekveringsfasen, står vi overfor at skulle planlægge den fremtidige strategi. Derfor mener vi, at tidspunktet er rigtigt til at søge efter en ny samarbejdspartner på mediesiden, der ikke også arbejder for en konkurrerende virksomhed.”