Carlsberg-chef vil have mere frihed

FiG

Anne Marie Skov har i 10 år stået i spidsen for Carlsbergs kommunikation. Nu vil hun prioritere sit liv anderledes.

Carlsberg har foretaget en udskiftning inden for sin kommunikations-afdeling. Bryggeriets øverste kommunikationsansvarlige, Anne Marie Skov med titel af Senior Vice President Group Corporate Affairs og sæde i Executive Committee, har ønsket at prioritere sit liv anderledes og derfor forlader hun sin stilling. Men hun forbliver tilknyttet til Carlsberg, og vil fra d. 1. januar overtage ansvaret for Tuborgfondet og Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen.

I stedet træder Andraea Dawson-Shepherd, der kommer fra en global stilling som Senior Vice President Corporate Communications & Affairs i RB plc (tidligere Reckitt Benckiser Group plc) ind i rollen.

Det er en beslutning, der har været under vejs i et stykke tid, og den har på ingen måde været nem, fortæller den nu 61-årige Anne Marie Skov.

“Jeg har haft nogle superspændende år i Carlsberg og det er ikke let at sige farvel til så spændende et job. Men det er også 24/7 – du skal altid være på, og jeg er nået til et punkt, hvor jeg godt vil kunne prioritere anderledes. Jeg har dog ingen drøm om at gå på pension, og jeg glæder mig rigtig meget til min nye rolle, hvor jeg fortsat kommer til at samarbejde med folkene i Carlsberg og Tuborg,” siger Anne Marie Skov og fortsætter:

“Jeg har allerede snuset til bestyrelsesposter – jeg er bl.a. med i Verdensnaturfonden og CSR-netværket BSR. Det får jeg bedre tid til nu. Desuden har jeg været med i så mange spændende processer i de virksomheder, jeg har været i, at jeg har en lyst til at prøve, om nogen af de erfaringer kan formidles i en anden sammenhæng. Det får jeg meget bedre tid til at arbejde med og reflektere over – og så får jeg selvfølgelig også bedre tid til private gøremål – som f.eks. at besøge min datter og svigersøn i Berlin.”

Anne Marie Skov kom til Carlsberg i 2004 og var i de fire år forud for dette øverste kommunikationsansvarlige i Novozymes. Frem til 2000 var hun direktør hos Novo.

Også Isaac Sheps, der er Senior Vice President Østeuropa i Carlsberg-gruppen og adm. direktør for Baltika siden december 2011 forlader Executive Committee. Med samme begrundelse som Anne Marie Skov. Han erstattes af Jacek Pastuszka, som for øjeblikket er adm. direktør for Ringnes i Norge.

Ny adm. direktør for Ringnes bliver Søren Brinck, der på nuværende tidspunkt er Vice President Business Development, Vesteuropa.

“Jeg forstår og respekterer Anne-Maries og Isaacs beslutning, men vil savne deres indflydelse i vores øverste ledelse og de værdifulde bidrag, som de hver især har tilført i deres respektive roller,” lyder det fra koncernchefen, Jørgen Buhl Rasmussen.