CCA 2020: Særpris til kreativitetens gudmor

Peter Engholm,
journalist

Den særlige Creative Achievement Award fra Creative Circle var i år noget ekstra særligt på flere plan. Og Dorte Nielsen er en værdig modtager.

Den i særklasse fornemmeste pris ved Creative Circle Award kan man ikke indsende til. Den uddeles suverænt af foreningens bestyrelse, og Creative Achievement Award er siden lanceringen i 2016 gået til branchens mest iøjnefaldende og inspirerende pionerer:

Michael Robert (Robert/Boisen), Bo Linneman og Kim Meyer Andersen (Kontrapunkt), Martin Werner (Bacon) samt Thomas Hoffmann og Robert Cerkez (&Co).

I år har meget imidlertid været anderledes, for så vidt angår processen. For da jurymedlemmerne skulle stemme, fik de nemlig via appen også mulighed for indstille en person, de fandt værdig til at modtage Creative Achievement Award.

I den absolutte top blandt indstillingerne var Dorte Nielsen – som en utrættelig forkæmper for kreativitet. Langt fra kun som formand for Creative Circles bestyrelse, men også – blandt meget andet – som internationalt anerkendt forfatter og foredragsholder og som uddannelsesleder i en årrække på Kreativ Kommunikation. I den sidstnævnte rolle har Dorte Nielsen reelt været gudmor for en lang række af landets kreative – og på bureausiden.

Og som den årvågne læser måske har bemærket, så er det første gang, at prisen uddeles til en kvinde.

Thomas Hoffmann havde disse ord til årets modtager:

Dorte Nielsen har dedikeret sit liv til at hjælpe andre med at tænke kreativt.

Hun har været gennem mange år været en drivende kraft på de kreative uddannelser i Danmark, hvor hun har undervist, forsket og udviklet nye undervisningsmodelleer og -metoder.

Dorte har en særlig evne til at opdage og udvikle det kreative potentiale i mennesker.

Og hun har formået dét, som hverken vi som branche eller læreanstalterne er lykkedes med – nemlig, at formulere kreativiteten som en disciplin. Som en kompetence.

Dorte insisterer på, at kreativitet ikke er en kompetence, som er forbeholdt de få, men noget alle kan udvikle – og som vi er nødt til at udvikle i dag.

Hun har skrevet ikke mindre end 9 bøger, som er udgivet i 65 lande og oversat til 11 sprog – bl.a. engelsk, russisk og kinesisk.

Hun underviser i dag alt fra folkeskoleelever til bestyrelsesmedlemmer i kreativitet – i Danmark, Europa og USA, men også steder som Cuba, Chile og Nigeria.

Dorte tror på, at kreativitet kan gøre en forskel – og arbejder som forfatter, underviser og forsker med at gøre verden til et bedre sted gennem kreativitet.

Dorte, du er en inspiration for os alle!