CCA 2021: Særpris til Jonas Hecksher

Peter Engholm,
journalist

Creative Achievement Award uddeles til en person, der gennem sit arbejde har højnet det kreative niveau i Danmark. Og det har Jonas Hecksher, medstifter af e-Types, i dén grad.

Næste år kan e-Types fejre 25 års jubilæum. Men hyldesten begyndte allerede lidt fredag eftermiddag ved Creative Circle Award på Frederiksberg.

Da modtog Jonas Heckhser, medstifter af e-Types, den fornemme Creative Achievement Award. Fornem, fordi man ikke kan indsende til den, der er ingen shortliste, og det er ikke blot et enkelt godt stykke arbejde, der bringer én i spil til prisen.

Prisen til branchens mest iøjnefaldende og inspirerende pionerer uddeles af Creative Circles bestyrelse ud fra indstillinger fra de 112 jurymedlemmer ved CCA. Og det absolut højeste antal indstillinger gik i år til Jonas Hecksher.

Han er ikke den højestråbende dreng i den kreative klasse, men lader i høj grad arbejdet tale for sig – og det fik deltagerne ved CCA heldigvis mulighed for at se.

Hans makker og medstifter fra 1997, Rasmus Ibfelt, modtog prisen i Jonas Heckshers fravær – hovedpersonen så med fra live stream fra Sydfrankrig.

Begrundelsen lød bl.a. således:

”Jonas er blandt Danmarks absolut allerdygtigste kreative. Han har med sit eminente arbejde og passion for skrifttyper været med til at sætte Danmark på dagsorden internationalt. År efter år har Jonas inden for typografi demonstreret ‘Creative Excellence’, og sammen med sine partnere har Jonas opbygget e-Types. Han er kendt for sin vedholdenhed og kompromisløshed.”

Blandt jurymedlemmernes indstillinger var også et skulderklap til e-Types:

”Hvad der startede som en enfant terrible er i dag en institution.”

Og således kunne næste år jubilæumsskrift passende begynde.

Creative Achiement Award – Tidligere vindere

  • 2016 Michael Robert, Robert/Boisen & Like-minded
  • 2017 Bo Linnemann og Kim Meyer Andersen, Kontrapunkt
  • 2018 Martin Werner, Bacon m.m.
  • 2019 Thomas Hoffmann og Robert Cerkez, &Co
  • 2020 Dorte Nielsen, Creative Circle, Creative Thinker m.m.