Clienti i Aarhus: Fra 0 til 7 ansatte på 1 år

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Aalborg-bureauets Aarhus-kontor begyndte som nogle lånte skriveborde i Vejlby. Nu lægger i alt 7 faste medarbejdere op til en mere fast adresse – i midtbyen i Aarhus.

Clienti har sat en standard, som bureauet selv kan have svært ved at leve op til: I Aalborg-bureauets første fire måneder accellererede man fra 0 til 24 medarbejdere.

Nu har Clientis Aarhus-kontor kunnet fejre 1 års fødselsdag, og væksten er – i lyset af moderskibet – mere beskeden. Men fra 0 til 7 medarbejdere på et år også værd at nævne, for det indikerer, at bureauet har bidt sig fast i landets næststørste by – i modsætning til København, hvor bureauet sidste efterår lukkede sit brohoved; Clienti Cph.

Fra UncleGrey i Aarhus hentede Clienti et direktør-team i form af Jesper Søderberg og Kim Michael, der blev hhv. direktør og kreativ direktør.

De to rykkede til at begynde med ind hos gode bekendte i Vejlby, en håndfuld km nord for Midtbyen i Aarhus.

Der kom kunder til, og dermed også grundlaget for selv at ansætte, frem for at trække på ressourcer i Aalborg.

”Kunderejsen har været Hyundai Bil Import, Destination Djursland, en nystartet boligtekstilkæde ”feel home” samt to gode b-t-b kunder, som begge arbejder internationalt. Senest er udfordreren på kantine/catering-markedet Dinner-De-Luxe kommet til,” siger Jesper Søderberg.

Han tilføjer om medarbejderne:

”Ret hurtigt efter, at Clienti Aarhus etablerede sig i de lånte lokaler, stødte Claus Falkenstrøm – tidl. Par No 1, Metaphor og Markant – til som koncept & tekst og var med til at forme det nye Hyundai univers. Herefter kom projektleder og tovholder Mette Kristensen, grafisk designer Peter Dam samt art director, Rune Bræmer Dueholm. Sidstnævnte dannede kreativt team med Kim Michael på en række kunder hos UncleGrey.”

Seneste udvidelse kom før sommerferien:

”Kontaktchef Christian Mücke Laursen kom med 10 års bureauerfaring fra Recommended, og erfaring som udviklings- og marketingchef for Club La Santa på Lanzarote, hvor han bl.a. stod i spidsen for implementeringen af deres onlinebooking,” siger Jesper Søderberg.

Syv faste medarbejdere kalder også på en fast adresse, og Clienti Aarhus skal – hvis det ellers skal leve op til sit navn – ikke ligge uden for byen. Nu er bureauet rykket ind i egne lokaler i hjertet af byen:

”Med vores nye faste adresse i Ryesgade på strøget i Aarhus har vi fundet lokaler, hvor der er plads til at vokse, og en placering, der kan gøre Clienti Aarhus til en naturlig del af miljøet i byen,” siger Jesper Søderberg.