Coca-Cola udskifter mangeårig media-partner

Peter Engholm
25@mail.dk

IUM og Coca-Cola har arbejdet sammen på nordisk plan i en årrække. Men i den første pitch på området siden 2007 har Coca-Cola nu valgt Dentsu Aegis, der stiller med to bureauer.

Efter en pitch over tre måneder har Coca-Cola valgt at lade sit mediabudget i Norden skifte hænder – fra 1 bureau, IUM, til 2 bureauer; Carat og Isobar.

Afsættet for pitchen var ikke utilfredshed med IUM, men bl.a. at det var længe siden, at Coca-Cola sidst havde gået sit media-samarbejde efter – seneste pitch var i 2007.

Hos Dentsu Aegis Danmark udtrykker adm. direktør, Mads Bredal, den forventelige glæde over den nye kunde, men kalder det i samme åndedrag også ”en markant anderledes sejr” set fra bureau-perspektiv:

”Det er ikke et mediabureau, der vinder en mediabureau-pitch. Normalt trækker et mediabureau på andre kompetencer undervejs i en konkurrence, men her vi gået fra lånte fjer til førersædet. Vi stillede i front med kompetencer, hvor der ikke stod Carat på ryggen. Og Carat havde ikke vundet, hvis det ikke været for Isobar – og omvendt,” siger Mads Bredal.

Og fortsætter vi det forventelige, så bliver opgaven for Coca-Colas nye bureauer at købe medier og optimere mediaplaner – men også at styrke tilstedeværelsen på sociale medier og skabe indhold på egne medier. Et eksempel på sidstnævnte er etiketterne, hvor Coca-Cola har stor opmærksomhed med sin navne-kampagne.

I alt fire mediabureauer deltog i den nordiske pitch, herunder IUM.