Coop flytter tre budgetter til ukendt bureau

Bureauet har også fået et navn – Ocean – men persongalleriet er ret ukendt, og det er svært at få nogen i tale.

En ting kan nu siges med sikkerhed. Det nye fusionerede Grey-bureau lægger ud med at miste hele tre Coop-budgetter.

Det bekræftes af informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, Coop.

Det drejer sig om SuperBrugsen, Änglamark og et Coop koncernbudget, og de flyttes alle til et helt nyt bureau, som skal lyde navnet Ocean.

“Vi kender selvfølgelig de folk, der står bag. Vi har arbejdet sammen med dem, og har tillid til at de kan løfte opgaven,” siger Jens Juul Nielsen.

Og det er så langt han kan hjælpe.

Til gengæld står det ikke helt klart, hvem personkredsen er. Alt tyder på, at det overvejende er udbrydere fra Grey, og mest energisk nævnes Peter Ferslev som manden bag det nye bureau,. Han er da også kendt for at have stærke relationer til SuperBrugsens marketingchef, Carina Neergaard, der også har ansvaret for Änglamark.

Men det er temmelig vanskeligt at få nogen i tale omkring det nye bureau – Peter Ferslev har ikke ringet tilbage – og dermed opstår den besynderlige situation, at Coop bekræfter et bureauskifte til et ukendt bureau, der ikke er til at få i tale.

Det kan ligne en noget betændt sag, hvor der kan være nogle konkurrenceklausuler i spil.

Rygter siger godt nok, at han rent ikke har en konkurrenceklausul, men man kan ikke blive klogere hos formanden for Grey, Mads Aagaard Winther. Han ønsker ikke at kommentere situationen.

Ud over nogle Grey-folk, så nævnes senior AD’er Lars Kirk fra BBDO i forbindelse med det nye bureau. Det bekræftes, at han er stoppet hos BBDO – angiveligt for at blive selvstændig. Rygter andre steder i byen siger dog, at han er tiltænkt rollen at “løbe i forvejen med bureauet,” indtil de andre er klar.

Flytningen af Änglamark retter også fokus mod Jesper Hansen – den tidligere Bark-kreative, der har høstet meget anerkendelse for det arbejde. Han siges at være vigtig for Änglamark og en af årsagerne til, at det blev flyttet til Grey.

Ifølge Bureaubiz’ oplysninger, så er han dog ikke en del af det nye bureau.