Ny formand for Creative Circle

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Den kreative forening har valgt ny formand og sat en ny ambition for shortlisten til næste års Creative Circle Award.

Creative Circle har valgt ny formand – og siger dermed farvel til Stig Tim Lauritzen, der har siddet på posten de seneste tre år. Ny formand bliver Niels Heilberg, der har siddet i bestyrelsen i syv år.

”Som en af de få spillere i branchen har Creative Circle rigtig godt fat i vores medlemmer og interessenter, og CC kommer af samme årsag til at udkomme i flere kanaler og mere frekvent end i dag. Vi har ingen politisk agenda på tapetet, men holder os derimod helt tæt på vores medlemmer:  Bureauerne og de kreatives behov og ønsker,” siger Niels Heilberg.

På et strategiseminar har foreningen lagt planer for det kommende år – og fordelt rollerne i den nye bestyrelse. Farvel (og tak, ikke at forglemme) til tre: Mark Müller fra Wasabi og Kenneth Pøhler fra Wunderman – samt Stig Tim Lauritzen, der fremover vil koncentrere sig om sin virksomhed Friends Film.

Eneste nye medlem er Søren Grønborg fra Hjaltelin Stahl & Co.

Blandt det kommende års aktiviteter er yderligere forbedring af foreningens ”babies”: Creative Circle Award og Cannes Lions DK. Dertil kommer bl.a. at arbejde for bedre uddannelse og større transparens i branchen, både hvad angår udvikling, netværk og rekruttering.

Creative Circle Award er Danmarks største kreative pris, hvad angår indsendte arbejder og kategorier. Den opdateres løbende, og blandt nyhederne næste år er:

 • Special Circle bliver en kategorie, der ikke kan sendes ind til. Special Circle uddeles til arbejder, der bliver identificeret under jurydagen.
 • Selfpromotion genindføres i både digital-, design- og advertising-kategorierne.
 • Gerne længere shortlister. Creative Circle arbejder på at få en øget diskussion af shortlisterne ud fra en ambition om at gøre disse lister længere.

Deadline for indsendelse af arbejder er den 31. januar.

Creative Circle’s bestyrelse ser således ud:

 • Formand:

  Niels Heilberg, HumanConsult
 • Advertising:

  David Asmussen, Halbye Kaag JWT (Primær ansvarlig/Advertising)

  Camilla Akduvar, Bates Y&R

  Kenneth Hamann, Ogilvy

  Kim Michael, Uncle Grey

  Sophie Hardinger, Wonderland

  Søren Grønborg, freelance
 • Digital

  Anders Wik, ANDERS (Primær ansvarlig/Digital)

  Jakob Kahlen, Hello Monday

  Silas Gøttler, DR
 • Design

  Jesper von Wieding, 3X (Primær ansvarlig/Design)

  Jan Andersen, A_design

  Morten Brudholm, Make
 • Young Creatives:

  Peter Metcalfe
 • Sekretariat:

  Camilla Næraa