CSR-chef fik kun kort tid hos Coop

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Brancheklip: Der er gang i svingdøren hos Coop, hvor det seneste år har budt på en række markante fratrædelser.

Overskriften i dagens Berlingske er, at “Coop har kurs mod underskud”, og koncernchefen, Jesper Lien, bekræfter da også, at årets første to måneder ikke har været gode.

Han karakteriserer det dog som forudset. Coop ligger under niveauet for 2012 – men bedre end budget. Og han afviser, at Coop er på vej mod underskud.

En stor del af artiklen beskæftiger sig med en mere grundlæggende ledelsesmæssig problemstilling, der handler om, at Coop er en organisation præget af frygt og forvirring. Avisen lister en lang række ledere, som har forladt koncernen inden for det seneste år, og fremhæver bl.a. CSR-chefen, Sascha Amarasinha, som blev en del af koncernledelsen sidste forår – og forlod jobbet igen i december. Det blev altså kun til 9 måneder.

Derudover nævner avisen bl.a. følgende afgange:

  • Marts 2012 – Mogens Werge, direktør for Consumer Policy
  • April 2012 – Alfred Josefsen, adm. dir. for Irma
  • Maj 2012 – Lars Frahm, IT-direktør
  • Juli 2012 – Jan Gerber – direktør i Fakta
  • September 2012 – Karsten Rimmer, direktør CoopPlus & Nethandel

Hertil kommer så en større omstrukturering sidste sommer, hvor 200 blev fyret. I år har der så været følgende afgange:

  • Inge Fogelberg Christiansen, Logistikdirektør
  • Jan Larsen, salgsdirektør i Irma

Artiklen fremhæver på basis af en række kilder en meget dominerende ledelsesstil hos Jesper Lien som en del af problemstillingen.

Berlingske fortæller desuden om udfordringer med en stigende centralisering på kædedriften. F.eks. har Coop indgået en stor kødkontrakt med den internationale koncern Hilton om alle kødleverancer. Ifølge avisen giver det modstand rundt om i butikken, at man har centraliseret alle kødleverancer og skilt sig af med et antal slagtere.

Endelig er det heller ikke kun Carlsberg, man strides med priser om, som omtalt i går. Arla økologiske mælk Harmonie indgår heller ikke mere i sortimentet. I stedet handler man med Thiese.