D&AD 2021: 10 danske teams vinder New Blood

Peter Engholm,
journalist

I alt 21 danske talenter fra 3 uddannelser vinder – som minimum – Wood Pencils ved årets ungdomskonkurrence i D&AD. Se oversigten her.

Kreative talenter fra Danmark formår med uformindsket styrke at gøre sig gældende ved en af klodens største ungdomskonkurrencer; New Blood fra D&AD.

I alt 177 arbejder fra 24 lande – fra alle kontinenter, undtagen Antarktis – er i juryens øjne så gode, at de er kommet på årets shortliste. 10 af disse arbejder kommer fra studerende ved danske uddannelser.

Uddannelserne er Reklamelinjen (1), Skolen for Visuel Kommunikation (1) og Kreativ Kommunikation på DMJX (8). Særligt sidstnævnte har særdeles stærke præstationer at forsvare, for senest var den i D&AD-regi verdens bedste skole. Og sidst, nogen stodfysisk på scenen i London, var det et KK-team som vinder af den første danske Black Pencil nogensinde. Mark Terkelsbøl, Nicolas Housted og Joachim Klintfält stod for præstationen.

21 talenter står bag årets 10 vindende, danske arbejder. Og Pernille Lund og Louis Petri stikker snuden lidt længere frem end de øvrige, idet de hver især er med to gange på vinderlisten.

Som shortlistet ved New Blood er man garanteret en Wood Pencil. Ved en ceremoni den 8. juli afsløres det, om arbejdet derudover måtte være til en blyant i kategorien Graphite, Yellow, White eller førnævnte Black.

D&AD taler om ”Real briefs, set by real clients, judged by the industry’s top creatives” – og der har i år været hele 17 forskellige briefs at vælge imellem.

D&AD 2021 – New Blood
Danske vindere