D&AD vælger en håndfuld jurymedlemmer fra Danmark

Peter Engholm,
journalist

En af verdens mest prestigefyldte awards får dansk islæt i flere juryer. Stærke danske kreative præstationer har åbnet døren ind til juryerne.

D&AD har annonceret medlemmerne af juryerne i langt størstedelen af 42 kategorier, og en håndfuld af dommerne er hentet fra Danmark.

En debutant er Sebastian Gram for Norgram – ikke som jurymedlem i det hele taget, men i D&AD-sammenhæng. Han har markeret sig som pencil-vinder i flere omgange, men det er første gang, at han skal bedømme indsendelser til prisen. Han er valgt til Digital Design-juryen:

”Jeg skal vurdere arbejder fra hele kloden. Det er i sig selv interessant at skulle forholde sig til, og derudover forventer jeg at blive voldsomt inspireret – bl.a. at få et indblik i nogle af de absolut nyeste teknologier og i nye kombinationer af forskellige teknologier,” siger Sebastian Gram om juryarbejdet, der vil foregå 100 pct. digitalt.

D&AD’s jurymedlemmer fra Danmark er:

 • Sebastian Gram, stifter og Design Director, Norgram
  Jury: Digital Design
 • Thomas Kolster, stifter, Goodvertising
  Jury: Impact
 • Peter Lund, Global Chief Creative Officer, AKQA
  Jury: Media
 • Mitsuko Sato, Visual Design Lead, Space10
  Jury: Graphic Design
 • Ryan Sherman, Senior Art Director, Virtue Copenhagen
  Jury: Radio & Audio

Dorte Nielsen, der er bestyrelsesformand i Creative Circle, sætter D&AD i dette perspektiv:

”D&AD er cremen af cremen inden for branchens awards. Det er – sammen med Cannes Lions – reelt det største på feltet. Tidligere prioriterede danske bureauer ikke D&AD, fordi det var så svært at gøre sig gældende. Men i takt med, at det kreative niveau i Danmark er steget de senere år, har danske bureauer vundet flere priser – og mere ædelt metal, hvis man kan bruge dét udtryk om pencils,” siger Dorte Nielsen og tilføjer:

”De danske præstationer gør, at Danmark får flere jurymedlemmer. Det hænger sammen, og det er selvforstærkende.”

D&AD uddeler pencils – i denne prioriterede rækkefølge: Wood, Graphite, Yellow og Black. Dertil kommer en række særpriser, bl.a. White Pencil og Next Pencil.