Dagbog fra Cannes: Jeg vil gerne ha’ salt til forret, s’il vous plaît

Festen tager til, de unge lægger op til en seriøs snak med chefen – og en af festivalens højdepunkter løber af stabelen: New Directors showcase. Se et par eksempler her.

Nu er det blevet RIGTIG Cannes! Solen skinner, vinden er lun, der er fyldt på strande og i sale, festerne hober sig op, lige så hurtigt som løverne deles ud og de dejligt, unge, første-gangsbesøgende benytter lejligheden til at drikke sig selv helt ned og SÅ tage en meget, meget seriøs snak med chefen …

New Directors’ Showcase

Torsdagens store tilløbsstykke var Saatchi & Saatchis New Directors’ Showcase. Køen var i gang allerede en time før start og den smukke – og altid overraskende store – Grand Audi blev hurtig fyldt.

Igen er det det “håndlavede”, der er meget af, og heldigvis for det! For der er plads til skæve streger, skøre væsner, ypperlige nørderier og masser af “hvordan f har de lavet det?”-oplevelser.

En enkelt mere klassisk film var der dog også plads til, og den vil vi gerne fremhæve. Simpelthen fordi den har det hele. En god historie, en sjov ide, fed casting, en superfint fortalt historie og ja … Klik her og hils på Kosai Sekine.

En historie med en skøn streg og en dejligt overlegen historie om the one and only: shoe.

Jørgen Clevin goes digital

Et andet bevis på det håndlavede og tidskrævende er en musikvideo fra amerikanske Dennis Liu. Imponerende stykke arbejde! Dejligt ikke mindst for os med hang til kælen kvindevokal og selvfølgelig – Mac.

Der findes selvsagt kun gode ting i Saatchi & Saatchis showcase, så har du en 1 time og 12, skulle du tage at bruge dem på at se alle 20 film igennem lige her www.youtube.com/nds

Det er absolut tiden værd!

Dagens props …

Apropos unge talenter, så vil vi gerne lige fremhæve en historie. Her i materialismens absolutte højborg skinner de gode historier klart igennem. Som for eksempel Morten Killerich fra Envision i Århus. Manden blev “Årets medarbejder”, fik æren og en stor check – og mens mange andre måske havde sat pengene i sprut og damer, brugte Morten dem på at tage til Cannes og blive endnu dygtigere. Go’ stil.

Adieu, bon voyage, farvel og hej hej

I morgen bevæger vi os så småt hjem mod Danmark igen. Tak for taletiden, vi håber, I har kunnet få lidt festivalfølelse ind derhjemme. Nu er vi trætte og glade og glæder os til at komme hjem med hovederne sprængfyldte med nye ideer og input.

I aften står den på fest med M2 film. Barbecue på stranden og Beth Hart på scenen. Det passer da vist meget godt med en kold øl? Og mon ikke vi ender på Gutter bar på hjørnet af Croisetten?

Vores dansklærer sagde, at det altid er en god ide at afslutte en fristil med et citat. Det får I så.

We’re all in the gutter,


but some of us are looking at the stars

God weekend!