Danfoss stopper med at drive reklamebureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Vejle-bureauet Metaphor har overtaget bureauaktiviteterne i det Danfoss-ejede G1 Advertising. Det bliver næsten en fordobling af bureauet.

Danfoss har i en årrække haft sit eget reklamebureau, G1 Advertising, som ikke bare har serviceret den store industrikoncern men også jagtet eksterne kunder.

Der har fomentlig været tale om Danmarks største rene Business-to-business bureau. Men nu trækker Danfoss sig ud af bureaumarkedet. Bureauaktiviteterne er solgt til Vejle-bureauet Metaphor, mens der er sket et management buy-out af bureauets udstillings-aktiviteter.

Herudover flyttes en række kompetencer inden for udformning af bl.a. tekniske specifikationer ud til forskellige dele af koncernen og endelig bliver der afskediget 10 mennesker. Bl.a. stopper den hidtidige adm. dir. Casper Strandvig.

“Vi har et klart mål om, at vi vil finde eksterne partnere for områder, der ikke ligger inden for Danfoss kernekompetence. Vi vil på den måde koncentrere os om at drive de aktiviteter, hvor vores kompetencer tilfører værdi”, siger kommunikationsdirektør Ole Daugbjerg og fortsætter:

“Reklamevirksomhed er naturligvis noget, Danfoss benytter sig af, men det er ikke særlig oplagt, at vi selv skal drive et bureau”.

Han har som medlem af Metaphors bestyrelse skabt kontakten – men i øvrigt siden holdt sig ude af forhandlingerne. Han vil fortsætte som bestyrelsesmedlem i Metaphor og på den måde varetage kontakten mellem de to virksomheder.

Metaphor overtager 9 medarbejdere og etablerer sammen med dem en afdeling af bureauet i Nordborg på Als under ledelse af Metaphor’s hidtidige adm. dir., Knud Erik Knudsen og under navnet G1.

Ledelsen af Vejle-bureauet overlades til bureaudirektør Søren Bilgrav-Nielsen, kontaktdirektør Peter Bjørn Eriksen og kreativ direktør Torben Binzer Meyer.

“Jeg har varetaget ledelsen i en årrække, og jeg synes, dette var en passende lejlighed til at få pustet nyt liv i bureauet”, siger Knud Erik Knudsen.

Han vil ikke kommentere på indholdet af kontrakten – og dermed på en eventuel købspris – men sammen med de 9 medarbejdere overtager Metaphor både en lang række Danfoss-afdelinger på kundelisten samt de eksterne kunder.

Der er ingen garantier på, at Danfoss bliver som kunde.

“Derfor påhviler der selvfølgelig mig en særlig forpligtigelse til at sikre et fortsat højt niveau i leveringen til Danfoss”, siger Knud Erik Knudsen.

Han ser store synergi-muligheder i fusionen.

“Vi har i Metaphor enkelte BtB-kunder, men er ellers ikke et BtB orienteret bureau. til gengæld har jeg oplevet nogle unikke kompetencer inden for BtB hos G1, og jeg tror, vi kan få noget rigtigt interessant ud af kombinationen af Metaphor og G1, som vil være et attraktivt tilbud til andre kunder”, siger Knud Erik Knudsen.