Danmarks største tøjkoncern anklages for at plagiere

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip fra torsdagens aviser: Læs om G-star, der anklager Bestseller for at udnytte G-Stars design og mærke. Samt om Lars AP, der mener vi skal brande os som verdens mest flinke folk.

Hollandske G-Star indleder i 12 lande et juridisk slag mod den danske konkurrent Bestseller.

Det er mærkerne Jack & Jones og Vila, som G-Star beskylder for plagiering. Både generel plagiering og specifikt en t-shirt og jeans.

Bestsellers kommunikationsdirektør Bo Tern afviser anklagerne og mener, at det er den hårde konkurrence og udviklingen på markedet, der er årsagen til, at G-Star anmelder Bestseller.

Han fremhæver endvidere, at Bestseller har vundet to retssager i Holland mod G-Star om jeansmærket Elwood, som beskyldningerne også handler om (Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi, p. 10).

Branchefolk i medierne

Danskerne skal brande sig på at være verdens flinkeste mennesker.

Det mener Lars Andreas Pedersen, også kaldet Lars AP, kreativ strateg hos Wibroe, Duckert og Partners og manden bag bogen: Fucking Flink.

Danskerne er 36 gange siden 1973 kåret som landet med flest lykkelige mennesker og det kan vi lige så godt udnytte til at få et brand som “Danskerne, verdens lykkeligste – og flinkeste – mennesker”, mener Lars AP (Jyllands-Posten, Puls, p. 4-5).