Danmarks største eventbureau er blevet større end nogensinde

Finn Graversen,
journalist

Eventually har fremlagt et mærkelsesværdigt godt regnskab. Efter flere år med nedlukninger var der en stor efterspørgsel på at mødes fysisk.

Mange har plæderet for, at corona lærte os at mødes virtuelt. Og der er da givet også et antal møder, som med fordel kan klares virtuelt.

Men hvis man tror, at det fysiske møde er på vej ud, så gør man regning uden vært – i hvert fald hvis man skal dømme på det nye regnskab for Eventually, der er Danmarks største eventbureau.

Det er ganske enkelt et formidabelt regnskab, og når adm. dir. Rikke Nordentoft Damborg skal give en forklaring, så er den ret enkel.

“Jeg ved ikke, om man skal tale om en ketchup-effekt eller en tsunami, men da der igen blev lukket op, så væltede opgaverne ind. Firmaerne ville mødes fysisk med medarbejdere, kunder og partnere, og det understreger for mig, at der fortsat ikke er noget, der slår det fysiske møde. Der er en række små møder, der med fordel kan klares virtuelt, men der sker noget andet, når mennesker mødes i virkeligheden, og efter et par års nedlukninger, så var der et enormt behov for at gøre netop det,” siger Rikke Nordentoft Damborg.

Hendes pointe understreges yderligere af, at der har været en række gode regnskaber indtil nu fra eventbureauer.

Rent talmæssigt er Eventuallys historie, at bureauet efter et par år med tilbagegang voksede så meget i 2022, at bureauets bruttoavance i 2022 blev ca. 40 pct. større end 2019, der var det hidtil bedste år for bureauet.

Rikke Nordentoft Damborg kan desuden fortælle, at bureauet for første gang nogensinde har rundet 100 mio. kr. i omsætning. Det siger noget om, hvor travlt der har været.

“Selvom vi er glade og taknemmelige for den gode udvikling, så må jeg også sige, at det har været virkelig hårdt. Det har trukket store veksler på medarbejderne, som har ydet en fantastisk indsats, men sådan kan det selvfølgelig ikke fortsætte,” siger Rikke Nordentoft Damborg.

Bureauet er også vokset i 2023, og derfor har bureauet oprustet betydeligt på medarbejdersiden igennem det seneste halvandet år.

“Vi har lige ansat nr. 40. Så det går godt – dog slet ikke i samme tempo som i 2022, og det er vi faktisk godt tilfredse med,” siger Rikke Nordentoft Damborg.

Eventbureauer er ofte karakteriseret ved en lille kerne, der hyrer folk ind efter behov. Her har Eventually skilt sig ud ved at satse mere på faste medarbejdere, og det er en af årsagerne til, at bureauet ret hurtigt kunne udnytte den store efterspørgsel.

“Vi valgte at holde fast så godt vi kunne, hvilket var muligt, fordi vi var rimeligt polstret og samtidig kunne vi begynde at arbejde med virtuelle møder. Det betød så, at vi havde en god og fast stab at bygge på, da opgaverne igen væltede ind,” siger Rikke Nordentoft Damborg.

Hun kan så nu glæde sig over, at bureauet igen er godt polstret, da over 8 mio. kr. ud af den nominelle vækst på over 15 mio. kr. endte på bundlinjen.

“Vi har ikke et stort fokus på at have en stor bundlinje, men vi vil gerne være polstret, så vi kan klare store udsving i markedet,” siger Rikke Nordentoft Damborg.

Nøgletal for Eventually

  • Bruttoavance 28,89 mio. kr. +118,4 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,111 mio. kr. +34,4 pct.
  • Lønandel 50,9 (76,1)
  • Resultat før skat +9,191 mio. kr. +1033,3 pct.

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz