Dansk App har fået 21 mio. til kampen mod Uber

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Pengene, der kommer fra Vækstfonden og eksisterende investorer, skal ‘hjælpe Drivr og dermed taxiselskaber i kampen mod Uber’.

Drivr har fået en kapitalindsprøjtning på 21 mio. kr fra primært Vækstfonden  samt tidligere investorer.

Pengene skal ifølge en pressemeddelelse ‘hjælpe taxiselskaber i kampen mod Uber’. Konkret skal de bruges til at styrke Drivrs udviklingsteam og accelerere væksten i virksomhedens eksisterende markeder i Skandinavien, Storbritannien, Baltikum.

Dertil åbner Drivr to nye kontorer i Tyskland og Spanien i starten af 2016, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Drivrs koncept er et IT-system, der hjælper taxiselskaber med at styre deres forretning.

“Ved at arbejde direkte sammen med taxiindustrien, i stedet for mod den, er Drivr unik i det stærkt konkurrenceprægede taxi-app marked,” siger direktør og medstifter af Drivr, Søren Halskov Nissen og fortsætter:

”Vi samarbejder med de mest progressive transportselskaber i verden og bringer dem sammen i et globalt netværk,der fokuserer på fantastisk kundeservice, tryg og sikker transport, elektriske biler og lavere priser. Vi tror på at vi kan levere en meget bedre service ved at arbejde med de bedste lokale transportselskaber i verden i stedet for privatpersoner i deres egne biler,” siger han med en slet skjult hentydning til Uber.

Søren Halskov Nissen fortæller videre, at Drivr’s system indtil for nylig har været i beta og har en lang kø af taxi selskaber, der vil skifte deres gamle systemer ud med den nye teknologi.

På det danske marked har man netop opsagt det halvandet år gamle samarbejde med 4×27 og har derfor pt ingen samarbejdspartnere.

For VP for Business Development, Nikolaj Køster er det nu ikke så vigtigt: 

“Lige nu fokuserer vi på udlandet. Det betyder dog ikke, at vi ikke vil have et nyt samarbejde med et taxiselskab på det danske marked. Vores fokus er bare på at få vores løsning bredt ud i udlandet.”

Drivr har flere år på bagen, i starten under navnet Click-a-taxi, og konceptet har vundet flere priser, bl.a. Danish App Awards og e-handelsprisen i kategorien Bedste Redesign af webshop.