Dansk bureau bag kampagne for Internationalt Røde Kors

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Kampagnen fra det danske bureau skal sætte Genevekonventionerne på dagsordenen.

I foråret vandt det Vejle-baserede bureau Skybrud.dk et pitch over to udenlandske bureauer.

Kunden er Internationalt Røde Kors, der på verdensplan vil sætte Genevekonventionerne på dagsorden. De gamle konventioner har blandt andet til formål at beskytte ofre for væbnede konflikter og sikre krigsfanger en fair behandling.

Ifølge en analyse, som Internationalt Røde Kors har foretaget blandt godt 17.000 mennesker i 16 lande, er respekten for Genevekonventionerne dalende.

”I forhold til for ti år siden, da man lavede samme analyse, viser det sig, at folk nu om dage synes, det er OK med tortur, når det handler om terror,” fortæller Anders Hechter, der er direktør for Skybrud.

Det vil Internationalt Røde Kors gerne have ændret.

Midlet er blandt andet kampagnen ’Don’t be numb’, som Skybrud står bag, og som lanceres internationalt på de sociale medier i disse dage.

”I kampagnen kan man teste både sin viden og sin moral og derigennem optjene ikke krigs-, men fredsmedaljer,” siger Anders Hechter og fortsætter:

”Det har været vores ønske at involvere folk og formidle viden uden brug af grusomme billeder og beskrivelser. Det ser vi som mennesker efterhånden så meget af, så vi enten prøver at undgå det, eller også bliver vi mere og mere hårdføre. Hos Skybrud.dk vil vi med denne kampagne netop det modsatte. Vi vil have folk til at interessere sig mere for krigens regler og dilemmaer på en måde, så man ikke ender med at blive følelseskold.”

Skybrud står bag konceptet og websitet og Internationalt Røde Kors står selv for udbredelsen på de sociale medier.