Dansk bureau får prins Charles på kundelisten

Emil Malte Simonsen
emil.s@bureaubiz.dk

Det strategiske designbureau Manyone har fået den britiske tronarving HKH prins Charles på kundelisten. Bureauet skal udvikle en grøn investeringsplatform i forbindelse med prinsens klimaprojekt Sustainable Markets Initiative, som Manyone desuden bliver strategisk rådgiver på.

Arvingen til den britiske trone, hans kongelige højhed Charles, prins af Wales, har de seneste år involveret sig i den bæredygtige dagsorden, og er gået i dialog med erhvervslivet om at forpligte sig på den grønne omstilling.

Ved World Economic Forums møde i Davos i januar sidste år søsatte prins Charles et initiativ, der skal accellere den grønne omstilling. Sustainable Markets Initiative hedder paraplyorganisationen, der har til formål at ‘skabe globalt engagement’ og sikre ‘investeringer i bæredygtige markeder’.

Til at hjælpe sig med projektet har prinsen af Wales valgt bl.a. det danske strategiske designbureau Manyone – der i øvrigt også står som én af de stiftende virksomheder bag initiativet, sammen med virksomheder som Bank of America, AstraZeneca og BP. 

Manyone kom ombord på projektet i første kvartal af 2020 som strategisk design-partner for Sustainable Markets Initiative, og skal bl.a. skabe en grøn investeringsplatform, der har til formål at forbinde virksomheder og investorer med bæredygtige projekter. 

Et drømmeprojekt
Platformen lanceres senere på året, men Manyone forbliver som strategisk rådgiver fremadrettet i projektet. Stifter og direktør i Manyone, David Fellah, kalder i en pressemeddelelse arbejdet med Sustainable Markets Initiative for “et drømmeprojekt”, og uddyber videre: 

Verden er i forandring. Teknologi, globalisering og pandemier betyder, at vi alle er udsat for konstant forandring. Men klimakrisen og de kommende, uundgåelige konsekvenser af den, er en af de få ting, hvor vi med sikkerhed kan sige, at alle skal tilpasse sig.” Han fortsætter:

“Derfor er det her en fantastisk mulighed, da vi igennem samarbejdet med prinsen og hans Sustainable Markets Initiative får Manyone positioneret som ledende strategi-design konsulenter i sustainability-feltet. For virksomheder i alle sektorer er der brug for strategisk design af nye produkter og services, der kan hjælpe med at få knækket CO2-kurven.”

David Fellah, stifter og direktør i Manyone

Udover investeringsplatformen har Sustainable Markets Initiative indtil videre kastet et bud på en ‘ny klima-grundlov’ af sig, som Prins Charles lancerede ved One Planet Summit d. 11. januar i Paris. Projektet hedder ‘Terra Carta’ og er en reference til Magna Carta, der var et af de første dokumenter til at lovfæste basale rettigheder og frihedsprincipper for mennesket på de britiske øer for 800 år siden. 

Terra Carta skal på lignende vis give rettigheder, men til naturen, og sætte rammen for en række af verdens største virksomheder og deres forpligtelse til at gå forrest i den grønne omstilling. 

“Terra Carta udgør grundlaget for en genopretningsplan, der sætter natur, mennesker og planet i centrum for global værdiskabelse. En plan der vil stimulere den dyrebare og uerstattelige kraft i naturen, og kombinerer disse med transformativ innovation og ressourcer fra den private sektor,” udtalt HKH prins Charles i forbindelse med lanceringen af Terra Carta.

Om Manyone
Manyone blev stiftet i 2019 af David Fellah, Lasse Jensby Dahl og Søren L. Poulsen. Senere er bureauerne Molamil, THINK og det industrielle designbureau SkibstedID blevet en del af Manyone. Firmaet er gennem opkøb vokset til 120 medarbejdere med kontorer i København, Aarhus, Stockholm, Frankfurt, Hong Kong, Singapore og London.