Dansk designbureau blandt verdens største

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Voldsom vækst – både organisk og gennem opkøb – samt fremtidsrettede kompetencer giver Designit en stærk global position.

Hårde tider lyder meldingen mange steder i bureaubranchen her i efteråret. Men ikke hos Designit. Ikke bare har bureauet aflagt et stærkt regnskab med markant fremgang – meldingen lyder også på fortsat kraftig vækst.

Dels kommer opkøbet af spanske Dnx først med i indeværende år. Dels oplever bureauet fortsat stor vækst på de internationale markeder. Men også på det danske marked ser væksten ud til at fortsætte – om end den er mindre end på de internationale markeder.

Adm. dir. David Fellah vurderer, at gruppen samlet vil lande på en omsætning på 140-150 mio. kr. i indeværende år, og det vil placere bureauet som verdens 3. største inden for strategisk design. De største er amerikanske Ideo og Frog Design.

“Man vil kunne finde større bureauer inden for grafisk design, men dem sammenligner vi os ikke med,” siger David Fellah.

Han mener, at en af årsagerne til bureauets fremgang er det miks af kompetencer, man kan tilbyde markedet.

“Selvom det er krisetider, så skærer virksomhederne ikke ned på innovation. Nogen opgraderer ligefrem, mens andre outsourcer mere, og begge dele matcher os godt. Vi hjælper med innovation, men kan også eksekvere efterfølgende,” siger David Fellah og fortsætter:

“Samtidig flytter markedet sig. De fleste har brug for at forstå forbrugerne på en ny måde, hvor interaktion bliver en afgørende overskrift. Det får konsekvenser for hele design-opfattelsen og processen, og her har vi stærke ressourcer.”

Som eksempel kan man nævne, at Designit var involveret i Danske Banks mobilapp, der vandt en af priserne i den nyligt overståede konkurrence om Danmarks bedste Apps.

Designit har i det seneste regnskabsår oplevet en imponerende udvikling på det danske marked oven på et år, der var noget mere magert.

“Finanskrisen ramte også os, og samtidig brugte vi en del ressourcer på at opbygge vores internationale forretning. De ressourcer er nu blevet frigivet, og det har medvirket til, at der er kommet mere tryk på den danske forretning,” siger David Fellah, som forventer fortsat vækst i Danmark – om end ikke helt så markant som det seneste regnskabsår.

Nøgletal for Designit

  • Bruttoavance 56,9 mio. kr. +39,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 790.278 kr. +35.6 pct.
  • Lønandel 58,4 (73,4)
  • Resultat af primær drift +10,99 mio. kr. +571,8 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz