Dansk hold bag ny PlayStation-film i USA

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

En ung dansk instruktør og et erfarent produktionsselskab har skabt en interaktiv film for det nye horrorspil Until Dawn, der udkommer på PS4.

I næste måned udkommer Until Dawn – horrorspillet til PlayStation 4 – og opgaven med at skabe en interaktiv film som optakt til spillet havnede i hyggens hjemland, Danmark.

Den unge danske instruktør, Torben Kjelstrup, bød ind på opgaven – og fik den i samarbejde med Strong Productions, den nylige fusion mellem produktionsselskaberne Strix og Gong.

Den interaktive film, der er ”inspireret af den følelsesmæssige oplevelse af Until Dawn”, har siden lanceringen i sidste uge fået næsten 500.000 visninger på YouTube.

”Blandt andet fordi filmen er til det amerikanske marked, og fordi det er en horrorfilm, så fik vi en stor bunke juridiske dokumenter tilsendt forinden. Man kunne blive i tvivl om, hvorvidt det ville blive et juridisk eller et kreativt projekt. Det blev i høj grad det sidste. PlayStation-folkene fløj til Danmark, nærmere bestemt Amager, hvor filmen blev skudt, og det har været en god kreativ proces. Vi har sammen skabt et stærkt stykke branded content,” siger Tina Hueg, der er Head of Commercial i Strong Productions.

Hun suppleres af sin makker i Strong, Kirstine Bjerre, der er Head of Digital:

”PlayStation kunne have valgt at skyde filmen i LA, men de købte ideen om den interaktive film i Danmark, hvor vi kunne sammensætte det bedste hold.”

Instruktør Torben Kjelstrup er ikke kun stolt over at fået selve opgaven, men også over den foreløbige reaktion:

”Jeg glæder mig mest af alt over, at filmen bakkes op af de mange brugere, der allerede nu er engageret og kommenterer filmen.”