Dansk Hollywood-mand gør comeback

Peter Engholm
25@mail.dk

Efter 12 år i Hollywood og med store film på cv’et vender Phillip Prahl tilbage til Danmark – til Ghost.

Der lægger sig et fint Hollywood-lag over det danske produktionsmiljø. Den 1. september fik Duckling&Sonne en ny leading flameartist i Mark Alan Loso, der har stået bag special effects som Armageddon, Apollo13 og Transformers. Og samme dag udvidede Ghost VFX i København visual effects-staben med en erfaren herre fra filmeffekternes højborg.

Phillip Prahl er dansk, men har boet og arbejdet i USA siden 1999 – heraf de seneste seks år for Digital Domain i Hollywood. Phillip Prahl har, både som grafiker og som leder, været en del af store filmproduktioner som 2012, BenjaminButton, DetGyldneKompas og før-nævnte Transformers .

Cv’et tæller også Sony Imageworks og Pixar animation Studios, men efter årene på den anden side af Atlanten har Phillip Prahl valgt at tage afsked med solstaten og vende hjem til Danmark.

“Vi er utrolig heldige at have mødt Phillip. Og hans plan om at flytte hjem passede med vores planer om at udvide vores gruppe af erfarne visual effects supervisorer – et perfekt match. Phillip viste interesse for at blive en del af holdet, og vi var naturligvis meget begejstrede for at byde ham velkommen,” siger Jeppe Nygaard Christensen, direktør i Ghost VFX.

Phillip Prahls styrer, som sin første opgave på Ghost VFX , et hold af grafikere igennem et teknisk kompliceret og – naturligvis – endnu hemmeligt filmprojekt for Disney … i Hollywood.

Se eksempler på Phillips arbejde her.

Ghost VFX har også inden Phillip Prahls comeback gjort sig gældende i amerikansk filmproduktion, således har selskabet netop færdiggjort sin del af effektarbejdet på Cowboys & Aliens – som én ud af tre opgaver for Industrial Light & Magic i San Fransisco.