Dansk instruktør hædret for færdselsfilm i London

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

En kampagnefilm instrueret af Adam Hashemi for Rådet for Sikker Trafik har vundet international hæder ved prisuddeling i London.

Gangster-bossen Alvin knalder den unge håndlangers hoved ned i rattet gentagne gange, da han godt beruset forsøger at starte bilen og forfølge en rivaliserende gangsterbande, der netop har skudt med skarpt efter Alvin og hans slæng.

Scenen er fra kampagnenfilmen “Festen“, som er instrueret af Adam Hashemi og produceret af produktions- og reklamebureauet Made in Valby for Rådet for Sikker Trafik. Filmen er en af flere kampagnefilm, der bruges i en målrettet indsats overfor unge mænd, der ofte tager alt for store risici i trafikken.

Kampagnen skal vise unge mænd, at man godt kan være sej samtidig med at man siger fra overfor tåbeligheder i trafikken som f.eks. spritkørsel.

Filmen har netop vundet prisen for bedste instruktion ved den engelske D&AD-awards i London, skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse. Den danske kampagnefilm vandt foran kampagnefilm fra Visa og Virgin og foran lande som USA, Storbritannien og Malaysia.

“Vi er utroligt stolte over, at vores kampagnefilm har vundet så stor hæder ved prisuddelingen, især fordi vi har gjort meget ud af at lave en flot og lækker film, der til forveksling ligner en amerikansk gangsterfilm”, siger Jon Schwartz, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Via sociale medier er filmen blevet set omkring 100.000 gange siden den blev vist første gang i efteråret. Målinger viser, at filmen ses af mange unge mænd, der netop er målgruppen.

Se mere om gangster-universet “Familien” her.