Dansk iværksætter markedsfører sig gennem crowdfunding

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

For anden gang har Me-Mover hentet penge gennem crowdfunding. Manden bag ser et bredere formål end at skaffe penge.

Det koster normalt penge at markedsføre sig, men det kan også være et markedsføringsredskab at indsamle penge.

Me-Mover er en dansk udviklet trehjulet stepmaskine, der sidste år – på en måned – hentede 300.000 dollar på crowdfundingportalen KickStarter. Nu gør Me-Mover det igen, for maskinen er kraftigt re-designet og teknikken målrettet fitness-brug. Den udgave hedder således Me-Mover Fit.

Denne gang er målet 100.000 dollar, og dette beløb blev nået på bare et døgns penge. Det er – så vidt Me-Mover ved – første gang, at nogle prøver en dobbelt crowdfunding i Danmark. Stifter Jonas Eliasson fortæller hvorfor:

”Crowdfunding kræver ressourcer. Indsatsen står ikke nødvendigvis mål med de penge, man får ind – hvis man kun fokuserede på penge. Når vi gør det – og gør det igen – så skyldes det også alt det andet, vi får på KickStarter.”

Virksomheden er fra 2010 og har indledningsvis hentet kapital på klassisk vis, men crowdfunding-tilgangen giver andre muligheder – bl.a. promovering over for kunder, first-movers og distributører:

”Vi får valideret og testet produktet, og vi får det markedsført til kunder fra hele kloden. Og netop markedsførings-elementet har været overvældende. Crowdfunding er reelt en kampagne, hvor vi kommer i kontakt med brugerne – og de er både engagerede og entusiastiske.”

Første udgave af Me-Mover var tænkt som en smidig måde at bevæge sig rundt i byen, men blandt de 500 kunder, som virksomheden leverede til, gav feedbacken anledning til nytænkning:


”Crowdfunding har reelt været crowdsourcing. Folk har siddet ved køkkenbordet og tegnet videre. Vores første kampagne på KickStarter var en stor succes, og vi fik uvurderlig feedback fra kunderne. De efterspurgte mere smidighed og fitness, og det har vi lyttet til,” siger Jonas Eliasson.

KickStarter-projektet – der kan ses her – løber frem til midten af december.