Af Peter Engholm 25@mail.dk

Jens Mikkelsen nåede at instruere over 300 reklamefilm, inden han i 2009 døde af lymfekræft. Hans sidste projekt var et musikalbum, som en række fremtrædende kunstnere nu har gjort færdigt.

Jens Mikkelsen var et alsidigt, kreativt menneske, der ikke blot instruerede mere 300 reklamefilm over hele verden, men også etablerede den alternative filmskole Super16, der forrige år modtog en æres-Bodil. Det blev også til 10 kortfilm, bandet Listen Up og 6 stjerner fra Politiken for albummet Champ, som han producerede for Spacelab.

Et aktivt, men også alt for kort liv, for Jens Mikkelsen fik i 2005 – i en alder af 33 år – konstateret lymfekræft. Da han i sommeren 2009 fik at vide, at han nok havde tre år tilbage, kastede han sig ud i at realisere sine største drømme: At instruere en spillefilm og indspille en plade.

Spillefilmen nåede han aldrig, for døden kom langt før end ventet, men pladen blev så klar fra hans hånd, at et kompetent band bestående af vennerne Aske Jacoby, Mikkel Hess, Nikolaj Hess og Anders AC Christensen har gjort albumet “Lys” færdigt med støtte fra enke, erhvervspsykologen Thea Mikkelsen, og projektleder Sidse Mørch.

Lys var dog ikke blevet det album, det er i dag, hvis ikke en række prominente kunstnere havde sagt ja til at synge sangene. De medvirkende er:

Steen Jørgensen, Nanna, Niels Skousen, Mads Brinck Nielsen, Poul Dissing, Naja Rosa Koppel, Cæcilie Nordby, Mette Lindholm og Jens Mikkelsen selv.

Det overskud, der måtte komme ved salg af pladsen, skal gå til projektet Lys, der har til formål at støtte mennesker med en livstruende sygdom, der ønsker at færdiggøre et kunstnerisk projekt.

Lys udkommer den 14. august, og man kan melde sig på gruppen Jens Mikkelsen – Lys på Facebook og blive holdt opdateret på både udgivelse og koncertarrangement.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club