Dansk skolefilm i kreativ verdensklasse

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Filmen ”Honey Moon” er udvalgt til Top 10 om at blive efterfølgeren til ”The Gift”, der i år vandt Grand Prix i Cannes.

Det er ganske enkelt: Lav en film på højst tre min og brug udelukkende disse seks sætninger: “What is that?/It’s a unicorn/Never seen one up close before/Beautiful/Get away, get away/I’m sorry.”

Dialogen er hentet fra Ridley Scotts “Blade Runner”. Brug den på en interesant vis, tilsæt kreativ og original storytelling samt teknisk snilde, og du er med i konkurrencen om at efterfølge The Gift.

Grand Prix-vinderen i Film Craft ved årets Cannes Festival er blandt de fem kortfilm med titlen Parallel Lines, som DDB London og Ridley Scott Associates (RSA) har skabt for Philips og dets 21:9 tv.

Nu følger så en konkurrence om at blive den 6. og sidste film i serien – en konkurrence, der afholdes i samarbejde med BAFTA (British Academy of Fim and Television Arts) og RSA, og som har samlet over 300 film, hvoraf en betragtelig del bærer præg af et stort budget.

Et dansk hold har blandet sig i topstriden i konkurrencen, og det er med et budget på lommeuld og vennetjenester. Holdet er fra Kreativ Kommunikation på Mediehøjskolen, hvor Kasper Dohlmann og Rasmus Høgdall er studerende, og Tine Kej er art director og underviser.

Filmen hedder Honey Moon og er lavet i samarbejde med instruktøren Torben Bech. Halvdelen af de seks replikker leveres i øvrigt af Bodil- og Robert-prisvinderen Ole Lemmeke.

“Vi er som den eneste danske entry blevet udvalgt til Top 10 i konkurrencen, og bag udvælgelsen står BAFTA, Philips, Ridley Scott Associates og instruktørerne af de fem første film i serien. Vi var i London og besøgte bl.a. Ridley Scott Associates. Her hørte vi om konkurrencen og vi tre blev enige om, at vi da kunne prøve at lave sammen i vores sommerferie. Det hele er lavet for 0 kr. og meget, meget hårdt arbejde,” siger Tine Kej.

To links presser sig på: Selve filmen, der kan ses her, og valgstedet, hvor man kan se alle filmene og stemme på Top 10. Det gøres her – under galleriet, og der kan, understreger Tine Kej, stemmes hver dag.

“Alene det at være finalist er fantastisk og understreger, at Danmark – på ungdomssiden – for alvor er begyndt at markere sig. Men mer’ vil ha’ mer’, og vi vil gerne i Top 5. Det er finalen, hvor Ridley Scott vælger den bedste film. Og for at komme i Top 5 har vi brug for en masse stemmer,” siger Tine Kej.

Philips må siges at pæn succes med sit tv i cinema-format – i al fald kreativt. Sidste år blev det til Grand Prix i film-kategorien med Carousel.