Dansk skuespiller hitter internationalt i norsk reklame

Peter Engholm
25@mail.dk

Skuespiller på Det Kongelige Teater og Live Fra Bremen – men nu bredere efterspurgt efter at have spillet George Clooneys brud i norsk bankreklame. I aften giver hun tv-interview om sin rolle.

“Alle fra Wall Street Journal i USA over RTL i Tyskland til Le Monde i Frankrig har ringet. Så hun er ganske eftertragtet, og alle grubler over, hvem hun er,” siger Thomas Midteide, informationschef i den norske bank DnB Nor, til den lokale VG Nett.

I en artikel sidste uge omtalte Bureaubiz bankens seneste reklamefilm, der er instrueret af Martin Werner og produceret af Bacon OSL. Trækplastret i filmen er George Clooney, men da alle lis’som kender ham, er det naturligt at spørge til kvinden, der i filmen spiller hans brud.

Hun hedder Julie Agnete Vang Christensen – 27-årig skuespiller på Det Kongelige Teater (senest med Fanny og Alexander) og har sågar også et kendt-fra-tv stempel via sin medvirken i første sæson af Live Fra Bremen forrige efterår.

Men hun er ukendt i Norge, og det var faktisk en nødvendighed for at spille med i reklamefilmen, der er blevet vist godt en million gange – og som har øget bankens omsætning, siger Thomas Midteide.

“Vi ville have en kvinde, der så norsk ud, men det ville blive for meget postyr for en norsk skuespiller – hun ville for altid være “Clooney-damen”, siger Thomas Midteide.

Postyr slipper Julie Agnete Vang nu ikke for, idet hun i aften “giver sit allerførste interview”, meddeler norsk TV 2. Her bliver hun interviewet af talkshowværterne Thomas Numme og Harald Rønneberg i programmet Senkveld.

I mange år tog Hollywood-stjernerne til Japan for at tjene gode lommepenge på reklamefilm henvendt til lokalmarkedet. Nu går turen til Norge i stedet. Således får Clooney selskab af David “Baywatch” Hasselhoff i et spritnyt fremstød for Oslo City, og i foråret gentog Johnny Depp sin Jack Sparrow-rolle til ære for det norske mobilselskab Chess.

Ja-ja, og det næste bliver en Lost In Translation II, som finder sted i Oslo.