Dansk startup rejser 9.3 mio. kr.

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Anders Holch Povlsen står for en stor del af investeringen i virksomheden, der udlejer film- og fotoudstyr.

Wedio, der er et dansk online fællesskab for udlejning af professionelt film- og fotoudstyr, har sikret sig 9,3 millioner danske kroner i en investeringsrunde.

Investeringen kommer primært fra to danske venture fonde: Founderment, der er ejet af Anders Holch Povlsen, som har investeret 3,7 mio. kr. samt VF Venture, der har investert i 4,450 mio. kr. som konvertibelt lån.

Derudover er der rejst 1,2 mio. kr. via en crowdfunding-kampagne på platformen, Wefunder. Investeringen skal bruges til at udvide fællesskabet til andre europæiske markeder. I dag er man primært på det danske og britiske marked. Samtidig forventer Wedio at blive profitabel inden for de næste 12 måneder. Virksomheden har eksisteret siden 2018.

”Vores marked har været tænkt som globalt fra dag ét, og derfor har vi indtil nu fokuseret på toplinje-vækst. Vi har nu opbygget et solidt fundament, som gør, at vi med den nye kapital kan brede os til flere lande, og samtidig skifte fokus mod vores bundlinje,” siger medstifter og direktør i Wedio Daniel Sand.

Om Wedio

Wedio er et online fællesskab for udlejning af professionelt film- og fotoudstyr. De hjælper filmfolk og fotografer i hele Europa med at leje filmudstyr. Wedio blev stiftet af Daniel Sand, Kasper Vesth og Morten Aebeloe. Kontoret ligger i Aarhus.