Dansk Supermarked opruster digitalt og ansætter ny direktør

Peter Engholm
25@mail.dk

Koncernen har rekrutteret en ny Group Digital Director, der er fundet hos Amazon. Den nye direktør markerer en opgradering af e-handel som forretningsområde.

Efter næsten 20 år hos Apple og (senest) Amazon henter Dansk Supermarked nu Kenneth Nielsen hjem til Danmark for at forsætte udviklingen af e-commerce i Danmarks største detailhandelsvirksomhed. Samtidig opgraderes e-commerce til et selvstændigt forretningsområde med direkte reference til Dansk Supermarkeds adm. direktør.

Kenneth Nielsen kommer fra en stilling som direktør for Kindle Offline UK hos Amazon, og forud for dette har han været ansvarlig for Apple Internationals salg i bl.a. Østeuropa og Baltikum.

Dansk Supermarkeds adm. direktør, Per Bank, ledsager ansættelsen af den nye Group Digital Director med disse ord, hentet fra en pressemeddelelse:

”Kenneth kommer med stærk international erfaring med digitale kunder, multichannel, vækst og udvikling. De digitale platforme er blevet et centralt forretningsområde for Dansk Supermarked, og vi skal fortsætte den betydelige vækst, vi de seneste år har oplevet på dette felt. Jeg er sikker på, at Dansk Supermarked med Kenneth ombord vil fastholde og udbygge den særlige position, vi har på markedet.”

Det danske marked for e-handel oplever fortsat markant organisk vækst med masser af plads på markedet til at udvide forretningen. Potentialet forstærkes ifølge Kenneth Nielsen af, at Danmark er et digitalt foregangsland, og at danskerne har forkærlighed for at gøre en god handel online:

”Der er fortsat store muligheder – også for at blive first mover på det danske online-marked, som er mere fragmenteret end i mange andre lande. Dansk Supermarked har med sin multichannel-tilgang en unik position til at give kunderne endnu stærkere tilbud end i dag. Det er en så spændende udvikling at blive en del af, at jeg ikke tøvede med at takke ja, da muligheden bød sig,” siger Kenneth Nielsen.

Efter at have arbejdet på tværs af Europa for Apple rykkede Kenneth Nielsen sidste år til Amazons europæiske hovedkvarter i Luxembourg. Den 1. oktober går turen til Aarhus, hvor Kenneth Nielsen tiltræder stillingen i Dansk Supermarked.