Danske forbrugere: Rema1000 er det mest bæredygtige brand

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Rema1000 har overhalet Coop som det mest bæredygtige brand i danskernes øjne. Det siger ny undersøgelse. Se de øvrige brands på top10-listen samt hvilke brands, der i hver deres branche, opfattes som mest bæredygtige.

Rema1000 er det brand, som danske forbrugere opfatter som mest bæredygtigt. Supermarkedskæden har overtaget føringen efter Coop, som har ligget nr. 1 de seneste tre år, men som nu er røget helt ned på en fjerdeplads.

Oversigten over det som forbrugerne opfatter som de mest bæredygtige brands, er udført af Sustainable Brand Index, der kalder sig Europas største brandstudie om bæredygtigt forbrug, og som for 9. gang (i Danmark siden 2013) har offentliggjort en liste over de brands, som forbrugerne anser som mest bæredygtige.

Ifølge undersøgelsen er der tre brancher, som generelt opfattes som mest bæredygtige af forbrugerne. Det er supermarkeder, skønhed og energi.

Men på de danske forbrugeres top10-liste er det kun supermarkeder/fødevaresektoren, der hitter mens ingen brands fra skønhedssektoren eller energisektoren er på top10-listen. 

TopDanmark er det danske brand, der har rykket sig mest
Det danske brand, der har rykket sig mest op ad rangstigen hos de danske forbrugere, er Topdanmark, som sidste år røg ned på en 169. plads, men som nu har rykket sig 82 pladser op.

YouSee og Danske Bank faldt til gengæld mest i forbrugernes grønne øjne i det forgangne år, nemlig for YouSees vedkommende med 87 pladser til en 216. plads og Danske Bank røg 86 pladser ned til en 195. plads.

Danskerne synes danske brands er mest bæredygtige
Sustainable Brand Index har også lavet en liste over, hvilke brands, der opfattes som de mest bæredygtige inden for hver branche. Her er det tydeligt at se – i øvrigt ligesom på top10-listen – at danskerne generelt opfatter flere danske brands som bæredygtige end udenlandske brands. Det samme gør sig i øvrigt gældende i de øvrige lande.

Her er listen over de brands, som danskerne opfatter som mest bæredygtige (parentes er placering sidste år):

  1. Rema1000 (2)
  2. Aarstiderne (2)
  3. Lego (3)
  4. Coop (1)
  5. Thiese (4)
  6. Superbrugsen (9)
  7. Arla (10)
  8. Friland (11)
  9. Ikea (8)
  10. Tesla (6)

Her er listen over de brands, i hver branche, som danskerne opfatter som mest bæredygtige (parentes er placering på den samlede liste):

Supermarkeder: Rema1000 (1)

E-commerce: Aarstiderne (2)

Hobby & fritid: Lego (3)

Fødevarer: Thiese (5)

Møbelforretninger: Ikea (9)

Biler: Tesla (10)

Energi: Natur-energi (12)

Forsikring & pension: Sygeforsikringen Danmark (16)

Drikkevarer: Rynkeby (17)

Skønhed: The Body Shop (18)

Tøj & mode – butikker: Ecco (29)

Transport: DSB (34)

Hoteller: Comwell (35)

Olie: OK (43)

Forbrugerelektronik: Siemens (44)

Pharma: Pharma+ (51)

Banker: Arbejdernes Landsbank (61)

Tøj & Mode – brands: Hummel (62)

Møbel- og interiørbrands: Georg Jensen (72)

Restauranter og cafeer: McDonald’s (74)

Forbrugsvarebrands: Unilever (83)

Flyselskaber: SAS (94)

Rejsebranchen: Spies (146)

Telekommunikation: TDC (148)

Sustainable Brand Index er gennemført i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Holland, Estland, Letland og Litauen. Undersøgelsen omfatter +1450 brands,+30 brancher og + 60.000 forbrugere på tværs af 8 lande. Artiklen beskriver den danske del af undersøgelsen, der omfatter 6.800 respondenter, 233 brands og +20 brancher. Som intro til spørgsmålene er respondenterne blevet mødt af en kort tekst, der definerer, hvad Sustainable Brand Index mener med bæredygtighed og her er FN’s 17 verdensmål brugt som ramme.