Dansker vinder en af verdens største karrierekanoner for kreative

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Sebastian Benn Christensen vinder Future Lions – arrangeret af AKQA under Cannes Lions – med en lysende idé.

Danmark har atter fået et talent på den kreative stjernehimmel. Sebastian Benn Christensen, med en frisk bachelor fra KK, er blandt årets fire vindere af Future Lions i Cannes. 

Cannes Lions har sine egne Young Lions-konkurrencer og læg dertil Future Lions, som afholdes i forbindelse med festivalen. Initiativet stammer fra AKQA, som nu for 17. gang har afholdt konkurrencen for studerende og for unge i alderen 18-25 år med højst et halvt års branche-erfaring.

Og Future Lions er en vild karrierekanon, hvor headhuntere fra bureauerne står klar både op til og umiddelbart efter konkurrencen. AKQA har talt sig frem til – over en tiårig periode – at 99 pct. af vinderne har høstet jobs i den kreative branche efter at have vundet konkurrencen.

Sebastian Benn Christensen er den sjette dansker siden 2010 til at have vundet Future Lions. Ud fra denne brief fra Volvo:

Since its founding, Volvo has been a brand that has put people first. They have made it their mission to make life safer, easier and better for everyone.

In 2023, we are asking young people to protect what is most important about our home planet – life itself. How can we pioneer the use of technology to protect people and make them feel safe?

Vel at mærke sikkerhed og forbedring af folks liv uden for bilen. Her er vinderbidraget:

Danske vindere siden 2010:

  • I 2010 vandt Nicolai Villads Smith og Peter Ammentorp Lund Future Lions og kom på en verdensturné på Ogilvy-bureauer for så i 2012 at blive hyret af AKQA til at åbne Paris-kontoret. Peter Lund er i dag global kreativ direktør i AKQA, og Nicolai Smith er executive creative director i AKQA i København. 
  • I 2013 vandt Caroline Escobar som studerende og kunne ikke umiddelbart rykke på jobtilbud. Hun er senior art director hos Bates VMLY&R i København. 
  • I 2014 vandt Mathias Trads og fik job hos Ogilvy i London. Siden 2018 har han været copywriter hos &Co. 
  • I 2015 vandt Louis Meyer og kom til AKQA, hvor han var godt tre år i hhv. New York, London og San Francisco. Siden har han været på Butter Agency og Drive Studios og er nu freelancer.
  • 2019 vandt  Arendse Rohland og Sarah Peen Andersen, og teamet kom til Hug Digital i Dubai. Arense Rohland kom herefter til AKQA København, mens Sarah Peen Andersen i dag er Shark & Co. i Horsens.

Future Lions har som noget nyt i år uddelt grand prix’er – to stk. ud af de fire vindercases.

Den ene går til Bike Bell fra Berghs i Stockholm:

Den anden Grand Prix går til Safety noise fra Brother & Miami Ad School, Buenos Aires.