Danskerne de ældste Facebook-brugere i Skandinavien

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Og måske i hele verden. Men det hænger nok sammen med, at Danmark også er et af de lande med flest Facebook-brugere.

Facebook har haft en eventyrlig succes i Danmark med en vækst i antallet af brugere på 250 pct. i 2008. Det fremgår af et nyhedsbrev fra IT-virksomheden .Komfo, der arbejder med udvikling af applikationer til Facebook.

Samtidig har virksomheden kigget på alderen hos brugerne, og konkluderer, at danskerne er de ældste i Skandinavien – og dermed måske i hele verden.

Tallene ser således ud:

 

Land

Facebook brugere i alt

Andel af befolkningen

Gennemsnitsalder

 

Danmark

1.779.380

33%

28,2

 

Sverige

1.694.920

19%

25,9

 

Norge

1.455.480

31%

26,0

 

Finland

920.660

18%

26,6

.Komfo skriver videre, at udviklingen betyder, at 2009-temaet, for Facebook i Danmark, flyttes fra brugervækst over på brugsværdi.

“Samtidig er det vores erfaring, at de ældre brugere er noget mere krævende, hvad angår seriøsiteten af indholdet på Facebook. Trenden er derfor, at der i 2009 vil blive lagt fokus på at skabe øget værdi i brugeroplevelsen for de mange danskere, der allerede bruger Facebook. Værdi, der både skabes af Facebook selv, men også i høj grad skabes af de applikationer, der bliver udviklet af et hastigt voksende antal af 3.partsudviklere. Facebook bidrager derfor også aktivt til udviklermiljøet i Danmark, da man er klar over, at det mest relevante indhold for en afgrænset gruppe, som de danske brugere er, skabes af virksomheder og organisationer med indsigt i de danske brugeres unikke behov”.