Dell-direktørs katastrofe på tv blev årets mest læste

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Ser man på de 10 mest læste historier på Bureaubiz i 2010, så er det ikke de positive og faglige historier, der dominerer. Der blev dog plads til en af de mere bløde historier i skikkelse af Ib Borups bloggende datter. God jul og godt nytår.

Når man nu skal fortælle om årets 10 mest læste historier på Bureaubiz, så ville vi selvfølgelig gerne kunne prale med en researchtung og længe forberedt historie.

Men årets mest læste historie tilhører ikke de sværeste, vi har lavet i år.

Dells danske direktør valgte efter adskillige forespørgsler at stille op i DRs Kontant. Det var ikke en meget overbevisende præstation – men heller ikke en katatrofe – lige indtil hans mobiltelefon ringede under interviewet og han forsøgte at slippe ud af det.

Det kræver ikke en master i PR at spotte problemet, så derefter var det bare at ringe til en PR-direktør og høre, hvordan han vurderede situationen.

Jens F. Kofoed – daværende adm. dir. for Hill & Knowlton var ubønhørlig, og det blev til historien om Dell-direktørens katastrofale tv-optræden.

Den trak ikke bare rigtig mange læsere på Bureaubiz – også på Børsen.dk trak den stor opmærksomhed.

Jens F. Kofoed kan fortælle, at han efterfølgende blev ringet op af Dell-direktøren, der var meget ulykkelig over hele affæren og historien og havde et stort behov for at forklare sig.

Det illustrerer den betydelige opmærksomhed, som historien trak.

Den næstmeste læste historie er så til gengæld et eksempel på en sag, der har trukket en hel del flere journalistiske ressourcer. Ikke selve historien, forud lå dækningen af hele affæren med Bark Groups besynderlige børsprojekt i USA.

Bark Group eksisterer stadig med danske Lars Thomassen i spidsen og praler med en betydelig reduktion af gælden i selskabet – hvilket dog bygger på at man har ladet de danske selskaber gå konkurs.

Skal vi knytte en personlig kommentar til den udvikling, så er det ikke det rigtige udfald. Bark Copenhagen var et udemærket reklamebureau, som ikke burde være gået konkurs og man kan da også se, at dem, der drev bureauet, på kort tid har kunnet få et nyt bureau op at stå under navnet Living Brands.

Herudover gør BBDO sig bemærket med hele to historier på Top 10 – begge knyttet til den usædvanlige selskabskonstruktion omkring et fuldt integreret digitalt bureau – men med en del af lederkredsen som ejere.

Endelig blev der også plads til en af de bløde historie. Bates-direktør Ib Borups datter, der har succes med en blog.

God jul og godt nytår. Hvis ikke noget presser sig alvorligt på, udkommer vi først igen mandag d. 10. januar.

Top 10

 1. Dell-direktør i katastrofal tv-optræden
 2. Bark Copenhagen lukker
 3. Jesper Kunde har mistet sin kronprins
 4. Strid mellem BBDO-direktører har ført til massefyringer
 5. 269 annoncører placerer 53 bureauer på hitiliste
 6. Imageanalyse: Webbureauer lider under dårligt kendskab
 7. Co+Høgh svigtet af to kunder. Må fyre seks medarbejdere
 8. En af landets største Fitness-kæder vælger fast bureaupartner
 9. Ukendt bureau forgylder BBDO-chefer
 10. Ung dansk reklameblogger samler dagligt 20.000

Boblere

 1. Danske Bank vælger nyt bureau
 2. Garvet reklamemand bliver ny direktør for Kunde & Co
 3. Harakiri for åben skærm
 4. Saatchi henter ny ledelse hos Partners
 5. Overraskende valg af nyt bureau hos forsvaret